Ferenciek tere – Változik az Irányi utca forgalma

A Ferenciek tere és a Március 15. tér felújításának előre haladása miatt ismét változik az Irányi utca forgalma szerdától – közölte a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) kedden.

 

 

A munkálatok már az utca egyes szakaszainak lezárását igénylik, ezért szeptember 18-ától hat hétre, két ütemben elzárják a forgalom elől a Váci utca és a Károlyi utca közötti szakaszt. Először a Váci utca és a Veres Pálné utca közötti részt zárják le három hétre, majd a Veres Pálné utca és a Károlyi utca közötti szakasz következik, szintén három hétig.

Az első ütemben az Irányi utca a Belgrád rakpart felől zsákutca lesz, és oda csak az építési forgalom hajthat be. A Veres Pálné utca a lezárás miatt az Irányi utcán át nem lesz elérhető, ezért a Szerb utca és az Irányi utca közötti szakaszának forgalmi iránya megfordul.

A második ütemben az Irányi utca a Belgrád rakpart és a Veres Pálné utca között ismét utóbbi felé lesz egyirányú, a Veres Pálné utca forgalmi rendje pedig az Irányi utca és Szerb utca közötti szakaszon visszaáll eredeti állapotára. A Cukor utca ebben az időszakban csak a Papnövelde utca felől lesz megközelíthető, ezért forgalmi iránya megváltozik, az Irányi utca felé lesz egyirányú.

Mindkét ütem idején ideiglenesen megszűnik a Belgrád rakpart és az Erzsébet híd közötti közlekedési kapcsolat, a Molnár utcában pedig bevezetik a végleges forgalmi rendet: ki lehet hajtani ebből az utcából a Belgrád rakpartra, ahonnan észak és dél felé is tovább lehet majd haladni.

A Ferenciek tere és a Március 15. tér felújítását 2012 novemberétől a Budapesti Közlekedési Központ közreműködésével és szakmai támogatásával Belváros-Lipótváros Önkormányzata folytatja. A lezárások várhatóan 2014 márciusáig tartanak.

facebook:

0 Komment

Válasz küldése

Be kell jelentkeznie, a komment írásához.