Szavazni lehet a Kőhegyről – Április 24-én rendkívüli lakossági fórumra hívják az érintetteket

(Budaörs – 2013. április 22., Budaörsi Infó) A Társaság a Tájékoztatásért (TaT) tagjai 2013. április 24-én 17 órára a Budaörsi Ifjúsági Klub (Károly király u. 3.) épületébe egy rendkívüli lakossági fórumot szerveznek, ahol a “a kőhegyi lakók, ingatlantulajdonos társak többségi álláspontját” kívánják megtárgyalni. A fórumon a rendeletmódosításról szavazást kezdeményeznek a szervezők, ahol a lakók közös álláspontja is megfogalmazásra kerül.

 

 

 

A Társaság a Tájékoztatásért képviseletében Erdődi Zoltán, Farkas János, Kovács János és Tisza Zoltán felhívást tettek közzé, melyben azzal kapcsolatban tesznek panaszt, hogy: “A rendezés céljaként kizárólag a terület túlépítettségének csökkenését jelölték meg, ezzel félrevezették a lakosságot, mely csak a rendeletmódosítás szövegének a Városháza honlapján történő megjelentetése után értesülhetett a korábbi kisvárosias lakóövezet átminősítésének tervéről “vegyes rendeltetésű” övezetté. És itt vált világossá az, hogy ennek érdekében drasztikusan korlátozni szándékozzák a lakáscélú beépítést, gyakorlatilag korlátlan lehetőséget biztosítva a kereskedelmi-vendéglátói használat előtt. A hivatalos lakossági tájékoztatásokon figyelmen kívül hagyta az előterjesztő azt, hogy a megjelentek közül senki nem támogatja a változást… és a 150 lakó és tulajdonos aláírásával megfogalmazott javaslatainkat.”

Április 2-án a társaság tagjai levélben keresték meg Wittinghoff Tamás polgármestert, amelyben arra kérik a Kőhegy 150 lakójának nevében Budaörs polgármesterét, hogy ne támogassa “a terület képviselője, Kálóczi Imre által kezdeményezett BHÉSZ-módosítást”. Továbbá a levél szerzői (Endrődi Zoltán, Farkas János, Kovács János, Tisza Zoltán) és aláírói megkérik Wittinghoff Tamás polgármestert – hogy a törvényi határidő lehetőségével élve –, május utolsó hetében tűzze napirendre a rendelet tárgyalását.

Wittinghoff Tamás, Budaörs polgármestere korábban (április 9-én) elküldte azt a válaszlevelét a Budaörsi Infó szerkesztőségének, melyben a Kőheggyel kapcsolatos lakossági beadványra reagált: “Az elöljáróban ismertetett előzmények alapján előkészített módosítás első lakossági megmérettetése volt a januári lakossági fórum. A lakossági fórumon elhangzottak és a szakmai észrevételek alapján a tervezetet folyamatosan igazítjuk a különböző véleményekhez, de ezek sokszor egymásnak ellentmondanak. A Képviselő-testület elé csak a szakmailag elfogadható terveket terjesztheti be a Hivatal, de törvényi kötelezettsége az egyeztetés során érkezett nem szakmai, lakossági és civil véleményekről is tájékoztatni a döntéshozókat, akik mindezen információk birtokában dönthetnek annak elfogadásáról.“
(Wittinghoff Tamás levelét teljes terjedelmében megtekinthetik olvasóink az oldalunkon.)

Az április 24-re megszervezett rendkívüli lakossági fórum elsődleges célja, hogy a lakók közösen alakítsák ki álláspontjukat a rendelet módosításával kapcsolatban.

A fórumon az alábbi kérdéseket kívánják megvitatni, majd a “többségi álláspontot” kialakítani a szervezők:

1. maradjon “kisvárosias lakóövezet”, vagy “kereskedelmi-vendéglátó” negyed funkcióváltás történjen,
2. maradjon 40%, vagy csökkenjen a lakáscélú beépíthetőség százaléka,
3. maradjon a beépítési magasság, vagy csökkenjen,
4. maradjon a 3,5 tonnás gépjárművek behajtásának teljes tiltása, vagy építkezés, költözés és egyéb indokolt esetben (alkalmi engedély) legyen lehetséges a behajtás,
5. egyéb felmerülő problémák.

A rendkívüli lakossági fórumnak a Budaörsi Ifjúsági Klub épülete ad majd helyet április 24-én 17 órakor.

(Budaörsi Infó)

facebook:

0 Komment

Válasz küldése

Be kell jelentkeznie, a komment írásához.