Példaértékűnek nevezte Orbán Viktor kiállását a román szenátus elnöke

Példaértékűnek nevezte Orbán Viktor miniszterelnök kiállását az Európai Bizottsággal szemben Crin Antonescu román liberális pártelnök, a bukaresti szenátus elnöke – közölte pénteken a Cotidianul.ro portál.

 

 

A Bukarestben kétharmados többséggel kormányzó Szociálliberális Szövetség (USL) liberális társelnöke a Digi24 hírtelevíziónak adott interjújában hozta szóba a magyarországi alkotmánymódosítást és az ezzel kapcsolatos brüsszeli bírálatokat.

A Rador hírügynökség által is idézett műsorban Antonescu megjegyezte, hogy Orbán Viktor “nem olyan félénk” az Európai Bizottság előtt, mint mások. A műsorvezető kérdésére, hogy példaképének tekinti-e a magyar miniszterelnököt, Antonescu azt mondta, bizonyos értelemben igen.

“Persze nem értek egyet azokkal az kisiklásokkal, amelyeket mi már az Európai Bizottság előtt szóvá tettünk. Jobboldaliként elvileg nem szoktam a szocialistákkal szimpatizálni, ugyanakkor nem érthetek egyet Orbán Viktornak a sajtószabadság megnyirbálására vagy éppenséggel felszámolására irányuló kísérleteivel sem. De méltányolom, amikor egy alig 10 milliós ország miniszterelnöke állja a sarat, állja a bírálatokat, ellentámadásba lendül, s úgy távozik a képviselők felének tapsa közepette az Európai Parlamentből, hogy megvédi álláspontját” – fejtette ki Crin Antonescu.

Hozzátette, nem ért egyet Orbán Viktorral, de szeretné, ha Romániának – kétszer népesebb és kétszer több erőforrással rendelkező ország lévén – kétszer ilyen erős vezetője lenne.

A koalíciós megállapodás szerint Crin Antonescu lesz az USL államfőjelöltje a jövőre esedékes romániai elnökválasztáson.

http://www.cotidianul.ro/antonescu-viktor-orban-un-model-pentru-mine-el-nu-este-timid-in-fata-comisiei-europene-211674/

facebook:

0 Komment

Válasz küldése

Be kell jelentkeznie, a komment írásához.