A Föld napja 2013 – Árvácskaültetési rekordkísérlet ma Budapesten

Árvácskaültetési Guinness-rekordkísérlet helyszíne lesz a Föld napja alkalmából szombaton a Városliget, ahol 20 ezer 750 virágpalántát ültetnek el.

 

 

A 10-től 18 óráig tartandó családi önkéntes programot a fővárosi önkormányzat szervezi Tarlós István főpolgármester fővédnökségével.

Az eseményre kilátogatók részt vehetnek önkéntesként a Városliget megszépítésében, egyebek mellett az ő segítségükkel tervezik elültetni a rekord mennyiségű virágot. Ezen kívül cserje- és évelőültetésben, pad- és sportpályafestésben, gyöngykavics-terítésben, illetve installáció készítésben is részt vehetnek a helyszínre érkező önkéntesek – hívta fel a figyelmet a programra a Budapesti Városüzemeltetési Központ közleménye.

Aki részt vesz a munkákban, karszalagot kap, ezt felmutatva a Liget Köztársaság egyes tagjainál (Széchenyi fürdő, Közlekedési Múzeum, Műcsarnok, Szépművészeti Múzeum, Robinson Étterem, Széchenyi Kertvendéglő és NYEREG kerthelyiség), valamint a Pántlika Bisztróban szombaton és vasárnap 20 százalékos kedvezményt vehet igénybe, valamint a Fővárosi Állat- és Növénykertet, továbbá a Vidám Parkot is kedvezményes áron látogathatja meg.

facebook:

0 Komment

Válasz küldése

Be kell jelentkeznie, a komment írásához.