Húsvéti különlegesség Mák Évától

(Budaörs – 2013. március 27., Budaörsi Infó) Ismét eltelt egy év, lassan leperegnek a böjt napjai, testünk és lelkünk megújulva várja a tavaszt és Húsvét ünnepét. Készülünk a sonkás-tojásos-kalácsos közös étkezésekre, a háziasszonyok pedig emlékezetes finomságokkal rakják meg az asztalt. Íme az ebédre egy hagyományos, ám elkészítési módjában különleges fogás Mák Évától. Ezzel kívánunk minden kedves olvasónknak nagyon kellemes húsvéti ünnepeket!

 

 

Bárányhúsos tésztatekercs mentás joghurttal, friss zöldségekkel

Hozzávalók 4 személyre:
– 2 csomag leveles tészta
– 50 dkg báránycomb ledarálva
– 1 dl olívaolaj
– 2 fej vöröshagyma lereszelve
– 4 gerezd fokhagyma lereszelve
– 1 mokkáskanálnyi római kömény
– 1 mokkáskanálnyi só
– 1 mokkáskanálnyi őrölt fehérbors
– 1 csokor apróra vágott, friss korianderzöld
– 4 dl tejföl
– 2 tojás sárgája
– 1 cs. friss menta
– joghurt

1. Az olajat a fűszerekkel, a hagymával és a fokhagymával összekeverjük, beleforgatjuk a darált húst, 15 percig állni hagyjuk, majd forró serpenyőben barnára pirítjuk.

2. A tojások sárgáját összekeverjük 2 dl tejföllel, és a keverékkel megkenjük a vékonyra kinyújtott leveles tésztalapot.

3. A tésztán elosztjuk a húsos keveréket, rákanalazunk 2 dl tejfölt, a tésztát feltekerjük, és a tekercsek tetejét megkenjük a maradék tojásos tejföllel, majd sütőpapírral kibélelt tepsiben 200 fokra előmelegített sütőben ropogósra sütjük.

A szószhoz egyszerűen a joghurthoz keverjük az apróra vágott mentát, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk. A bárányhúsos tésztatekercset friss zöldség (saláta, paprika, paradicsom, retek, újhagyma) alapon, a szósszal tálaljuk.

Jó étvágyat, szép ünnepet kívánunk!

 

(A recept a Budaörsi Infó márciusi nyomtatott számában jelent meg.)


facebook:

0 Komment

Válasz küldése

Be kell jelentkeznie, a komment írásához.