Narancssárga riasztást adtak ki kilenc kistérségre

A hófúvás miatt narancssárga, vagyis másodfokú riasztást adott ki kilenc kistérségre, nagyrészt Jász-Nagykun-Szolnok megye területére hétfő este az Országos Meteorológiai Szolgálat.

 

 

E szerint a ceglédi, a nagykátai, a jászberényi, a szolnoki, a kunszentmártoni, a mezőtúri, a törökszentmiklósi, a karcagi és a tiszafüredi kistérségben erős hófúvás várható, és a friss hóval fedett területeken a viharos szél magas hótorlaszokat emelhet.

Keddre a havazás és a hófúvás miatt már szinte az ország egész területére első- vagy másodfokú figyelmeztetést adtak ki. Két megye – Komárom-Esztergom és Békés – kivételével mindenütt számítani lehet veszélyes időjárási jelenségre.

A meteorológiai szolgálat hétfő kora esti, az MTI-hez eljuttatott figyelmeztető előrejelzésében azt írta: kedd reggelre a Dunántúl nagyobb részén és az Alföld nyugati felén jelentős (15-25 centiméteres) hótakaró alakulhat ki. A Tiszántúlon a délkeleti határ közelében vegyes formájú csapadék is valószínű, az ország többi részén (Kisalföld, Alföld keleti fele, Észak-Magyarország) 5-15 centiméternyi hó hullhat.

Kedden napközben megszakításokkal várható gyengébb havazás, majd késő délutántól délnyugat felől újabb hullámban valószínű intenzívebb havazás. Az élénk északkeleti szél több helyen hordhatja majd a havat.

facebook:

0 Komment

Válasz küldése

Be kell jelentkeznie, a komment írásához.