Miskolchoz nem kötődő erdélyi magyarok vezetői kinevezése ellen emel szót az MSZP

Egyre nagyobb számban kapnak vezetői posztot Erdélyből áttelepült magyarok Miskolcon, ez tény, és ez nem emberek listázása – reagált Földesi Norbert, az MSZP miskolci önkormányzati frakcióvezetője Kriza Ákos (Fidesz-KDNP) polgármester szerdai sajtótájékoztatóján elhangzottakra.

 

Földesi Norbert közleményében azt írta: a szocialisták sohasem listáztak senkit, “az ugyanis a Fidesz módszere, a Kubatov Gáborról és társairól készült videófelvétel mind a mai napig megtekinthető az interneten, ebből kiderül, hogy a fideszes pártigazgató miként oktatja az importaktivistákat a listakészítésre”.

A szocialisták sohasem beszéltek arról, hogy a város cégeinél dolgozó több ezer ember honnan jött, hogyan végzi a munkáját, csupán arra hívták fel a figyelmet, hogy a partiumi származású Kriza Ákos polgármestersége óta egyre több partiumi, erdélyi származású ember kap vezető állást a polgármesteri hivatalban, a város cégeiben, intézményeiben. Többségüknek korábban semmi köze sem volt Miskolchoz – fogalmazott az MSZP frakcióvezetője.

Kriza Ákos szerdai sajtótájékoztatóján megalázónak és gusztustalannak nevezte azt a módszert, ahogy a miskolci szocialisták saját városuk lakóit immáron évek óta félrevezetik. Úgy fogalmazott: a városvezetés sorozatosan kapja azt a vádat, hogy erdélyi származású magyarokat hoznak “helyzetbe Miskolcon, akiket egyébként a szocialisták következetesen románoknak neveznek”.

A politikus azt mondta: a miskolci önkormányzatnál és a város cégeinél több ezer ember dolgozik becsülettel, és vannak közöttük határon túlról érkezett magyarok, akik évek óta itt élnek és dolgoznak. “Semmivel sincsenek többen, mint bármely másik nagyvárosban”.

facebook:

0 Komment

Válasz küldése

Be kell jelentkeznie, a komment írásához.