Lengyel lap Bajnai Gordonról

A Gazeta Wyborcza című baloldali liberális lengyel napilap csütörtöki cikkében Bajnai Gordon visszatéréséről írva üdvözölte, hogy Orbán Viktor miniszterelnöknek végre van konkurense.

A lengyel lap szerint “az autoriter törekvésekkel vádolt” magyar kormányfő a szakadék szélére viszi az országot, míg Bajnai miniszterelnöksége során “egyszer már megmentette az országot a csődtől”.

A cikk szerint Orbán Viktor kormányfővel összehasonlítva a baloldali politikus nem karizmatikus vezető egyéniség, hanem inkább technokrata, aki “a politikát nem isteni megbízatásnak tekinti”, és “a melankolikus hazaszeretettel megtelt magyar lelket sem tudja megszólaltatni”. Erényeként viszont kiemelte, hogy szakértő, “ért a gazdasághoz (ami Orbán Viktorról nem mondható el)” – olvasható a cikkben.

A lengyel lap hangsúlyozta, hogy Bajnai Gordon nagy kihívás előtt áll, mert a kormányfő továbbra is nagy támogatottságnak örvend, pártja fegyelmezett, és a média is neki kedvez. Véleménye szerint az ellenzéknek egyesülnie kell, mert Bajnai az egyetlen reménye.
http://wyborcza.pl/1,75515,12735287,Warszawa_moze_byc_w_Budapeszcie.html

facebook:

0 Komment

Válasz küldése

Be kell jelentkeznie, a komment írásához.