MSZP: hozzák nyilvánosságra az országot munkavállalási céllal elhagyók számát!

Az MSZP azt követeli, hogy a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) haladéktalanul hozza nyilvánosságra a Magyarországot munkavállalási céllal elhagyók, illetve a jelenleg külföldön dolgozók pontos számát, országonként.

Winkfein Csaba, az MSZP elnökségi tagja az MTI-hez csütörtökön eljuttatott közleményében szorgalmazza, hogy ha nincs ilyen felmérés, akkor a KSH azonnal kezdjen hozzá az adatgyűjtéshez.

Azt írta: az osztrák munkaügyi statisztikáknak köszönhetően kiderült, hogy hatalmas számban távoznak az országból a magyar munkakeresők Ausztriába.

Mindennél jobban mutatja az orbáni gazdaság- és társadalompolitika kudarcát, hogy a magyar fiatalok, és úgy általában a munkaképes korosztály dömpingszerűen hagyja el az országot – értékeli az ellenzéki politikus, aki szerint az Orbán-kormány mindezt csak későn ismerte fel és nem igazán foglalkozik a kérdéssel. “Legújabban, az Orbán-kormány bukásának nyílt beismeréseképpen épp a fideszes pártagok, önkormányzati vezetők kötnek útilaput és vállalnak külföldön munkát” – olvasható az MSZP közleményében.

facebook:

0 Komment

Válasz küldése

Be kell jelentkeznie, a komment írásához.