Budaörsi Építészek, Budaörsi Építészet- Október 25-ig látogatható a kiállítás

Budaörsön élő építészek munkáinak, illetve az elmúlt években megvalósult építészeti beruházások bemutatását vállalta fel nemrég a Városháza aulájában nyílt tárlat.

 

A kiállítás Papp Dávid Béla Budaörsön élő fiatal építész ötlete alapján valósult meg, melyet Budaörs Város Önkormányzata is támogatott. Így kerültek egymás mellé a helyben élő építészek tervei, valamint az elmúlt tíz-tizenöt évben létrejött építészeti munkák is.

A belsőépítészként dolgozó férfi több mint tíz éve ismeri Budaörsöt, melyből két évet töltött el nálunk, budaörsi polgárként. Ez idő alatt megszerette a települést, és úgy gondolta összehozza azokat a szakembereket, akik a jövőben szerepet kaphatnak a városkép kialakításában.

Wittinghoff Tamás polgármester egyébként a megnyitón egy-az építész szakma részére készített újságból- Budaörsöt megalázó hangnemben bemutató cikkből olvasott fel részleteket.

A cikk írója szerint „Budaörs egy építészeti disznóól, riasztó példája a tömeges ízléstelenségnek.

Gazdasági és politikai élet lakmuszpapírja, ahol a város határában épült logisztikai dobozok a modern építészet pozitívumai”.

A kritikára reagálva a polgármester mindenkit arra biztat, hogy érdemes megnézni a tablókon elhelyezett építményeket. A Városi Uszoda, 1.sz Általános Iskola, Városháza vagy éppen a Mentőállomás melyek maguk a cáfolat a rágalmakra.

Csík Edina főépítész szerint az elkészült befektetések formálják a közízlést a tervezőket pedig motiválják az elkezdett stílus folytatására.

A kiállítás 2012. október 25-ig tekinthető meg, ahol tizennyolc budaörsi építész munkája látható.

 

facebook:

0 Komment

Válasz küldése

Be kell jelentkeznie, a komment írásához.