Összefogás a budaörsi lakótelepért

Az egyesület azzal a céllal jött létre, hogy segítsenek az itt élők aktuális problémáinak megoldásában, és közösségi életet teremtsenek. Továbbá újabb tagok jelentkezését várják.

 

Budaörsi Lakótelepért Egyesület néven kezdte meg munkáját újabb civil szervezet Budaörsön. Az alakuló közgyűlést a tagok már januárban megtartották, azonban a szükséges jogi ügyintézések még folyamatosan zajlanak. A társaság jelenleg 12 főből áll, akiknek többsége a Szabadság úti 131-145. szám alatti társasház egy lakója.

Az egyesület a jövőben önállóan és más civil szervezetekkel együttműködve szeretne dolgozni. Céljuk minél több közösségi program szervezése lenne, melyek hozzá járulnának a közösségi élet megteremtéséhez. Ez mellett terveik között szerepel, előrelendíteni az adott városrész fejlődését, illetve szeretnének segíteni a házban élők egyéni, aktuális problémáinak megoldásában is.

Szank László, az egyesület elnöke azt nyilatkozta, később szívesen vállalnának feladatot a panelprogramban befejezett beruházások során felmerülő, aktuális problémák kezelésében. Az aktuális teendők közül pedig a legfontosabb a panelház födémének megerősítése és a pályázatfigyelés lenne, melynek elkészítésében is tudnak segítséget nyújtani. Továbbá támogatnák a budaörsi piac kialakítását és a polgárőrség megszervezését a lakótelepen. Utóbbit a már meglévő városi polgárőrséghez társulva képzelik el. Erre főleg a köztéri rongálások miatt lenne szükség.

Felmerült már különböző klubrendezvények tartása, illetve amennyiben lenne rá igény nyugdíjas találkozókat szerveznének, a lakótelepen élő idős, nyugdíjas emberek számára. Nemsokára pedig a lakók érdek-képviseleti szerveként veszik fel a kapcsolatot, többek között az önkormányzattal, más hivatalokkal és a helyi képviselőkkel.

Folyamatosan várják olyanok jelentkezését, akik szeretnének az egyesület munkájában segíteni.

Jelentkezni a budaorsilakotelepert@gmail.com címen lehet.
Tel.: 06 20 287 28 90

facebook:

0 Komment

Válasz küldése

Be kell jelentkeznie, a komment írásához.