Ingyen szűrővizsgálat a Látás Hónapja eseménysorozat jóvoltából

A rendszeres látásellenőrzés fontosságára hívja fel a figyelmet a Látás Hónapja elnevezésű kampány, amely során a magyar lakosság országszerte több száz optikában vehet részt ingyenes szűrővizsgálatokon és szaktanácsadáson októberben.

 

A mára országos méretűvé bővült, egy hónapon át tartó kampány során a lakosságot a budapesti helyszíneken kívül 80 vidéki nagyvárosban várják a szakemberek – tájékoztatta a Magyar Látszerész Szövetség az MTI-t.

A szövetség szakemberei központi programokat is szerveznek, Budapesten az Erzsébet téren például október 8-án 10 és 18 óra között különböző vizsgálati módszerekkel várják a szűrésre érkezőket.

Egyes felmérések szerint világszerte a lakosság felének lenne szüksége látáskorrekcióra, Magyarországon 1,5 millió ember nem vett részt még soha vizsgálaton. Ennek az aránynak a javítása érdekében jött létre a Látás Hónapja rendezvénysorozat.

Amennyiben a szűrésen a szemorvos vagy az optometrista betegségre utaló jeleket talál, úgy egyéb vizsgálatok céljából továbbirányítja a pácienst a szakorvosi rendelésre.

“Sajnos az a tapasztalatunk, hogy nagyon sokan végzik úgy a napi teendőiket, hogy inkább a megszokásra, mintsem a látásukra hagyatkoznak. Ez bizonyos helyzetekben, például a vezetés során kifejezetten balesetveszélyes lehet. Persze nem csak ezért fontos a látáskorrekció, a felnőtteken kívül a gyermekek között is számos olyan esettel találkozunk, amikor a hiányos szűrés tanulási nehézségekhez vezet, valamint számos problémát okozhat a későbbi életszakaszokban” – fejtette ki Tóth Tamás Titusz, a Magyar Látszerész Szövetség elnöke.

 

Forrás: MTI

facebook:

0 Komment

Válasz küldése

Be kell jelentkeznie, a komment írásához.