Braun Márton: a válságot az irigység és felelőtlenség váltotta ki

A jelenlegi válságot alapvetően az emberi irigység és felelőtlenség váltotta ki – hangsúlyozta Braun Márton fideszes országgyűlési képviselő szerdán Strasbourgban, az Európa Tanács (ET) parlamenti közgyűlésének gazdasági kérdésekről folytatott vitájában.

 

Mint mondta, gyakran azzal vádolják a politikusokat, hogy késve, vagy ami még nagyobb baj, rosszul reagálnak a gazdasági változásokra. Szerinte azonban korántsem az a helyzet, hogy a gazdaság tökéletesen működik, csak a politika képtelen lépést tartani vele, hiszen a mostani válság úgy állt elő, hogy a piaci szereplők, a nagybankok vezetői helytelen döntéseket hoztak, a hosszú távú szempontok helyett saját rövid távú érdekeiket nézték.

A magyar képviselő szerint ezért nem csak az adófizetőknek kell viselniük a következményeket, a politikusok dolga az, hogy a gazdasági döntéshozók felelősségét is érvényesítsék, és oda hassanak, hogy ilyen anomáliák ne következhessenek be többé.

Braun Márton szerint az adórendszerek, a jóléti rendszerek és a munkaerőpiac átfogó reformjára van szükség. A politikus figyelmeztetett arra a veszélyre, hogy az egyenlőtlenségek növekedése táptalaja lehet a populista mozgalmaknak, ami alááshatja a liberális demokráciát.

facebook:

0 Komment

Válasz küldése

Be kell jelentkeznie, a komment írásához.