Fidesz: Melyik az LMP igazi arca?

A Fidesz szóvivője szerint nem tudni, melyik az LMP igazi arca, mert eddig úgy nyilatkoztak, hogy nem működnek együtt az MSZP-vel, most viszont közös akciót jelentettek be a szocialistákkal a választási regisztráció ellen, amit az előzetes egyeztetéseken még jó megoldásnak tartottak.    

 

Selmeczi Gabriella kedden az MTI-nek arra reagált, hogy az MSZP és az LMP olyan közös módosító javaslatot nyújtott be a választási eljárásról szóló törvényhez, amelyik meggátolná a Magyarországon állandó lakhellyel rendelkező polgárok esetében a választási feliratkozás intézményét.

A Fidesz szóvivője ezzel kapcsolatban azt mondta: nem tudni, hogy melyik az LMP igazi arca, hiszen egyik nap azt nyilatkozzák, hogy az MSZP-vel nem működnek együtt, mert – ahogyan Schiffer András fogalmazott – ez a “halál”, most azonban az LMP és az MSZP közös sajtótájékoztatón jelentett be egy közös akciót.

Szerinte a regisztrációval kapcsolatosan sem követhető az LMP álláspontja, mert az előzetes egyeztetéseken azt mondták, hogy számukra az a jó, ha nincs kopogtatócédula, cserébe jobb megoldás a regisztráció és a 200 aláírás összegyűjtése.

“Több önbizalmat kívánunk az ellenzéki pártoknak, ezek közül is az LMP-nek, hiszen mi is szeretnénk megtudni, hogy lesz így más a politika” – fogalmazott Selmeczi Gabriella.

Tóbiás József, a szocialisták frakcióvezető-helyettese és Karácsony Gergely LMP-s frakcióvezető-helyettes közös parlamenti sajtótájékoztatón jelentette be, hogy a két párt közösen lép fel a választási feliratkozás ellen. Karácsony Gergely szerint a két ellenzéki párt közös fellépése elsősorban nem egy bürokratikus akadály elhárítása, hanem a kormányoldal demokrácia-felfogása ellen szól.

facebook:

0 Komment

Válasz küldése

Be kell jelentkeznie, a komment írásához.