EURO-2012 – Magabiztos orosz győzelem a csehek ellen, az A csoport állása

Az orosz labdarúgó-válogatott magabiztos győzelmet aratott a cseh együttes ellen a lengyel-ukrán közös rendezésű labdarúgó Európa-bajnokság A csoportjának pénteki második mérkőzésén.

 

Az oroszok 25 perc és két kiválóan vezetett támadás után már két góllal vezettek Dzagojev és Sirokov révén, a csehek csak ezután eszméltek, de szépíteni csak a második félidő elején sikerült nekik Pilar góljával. A jóval fegyelmezettebben és pontosabban játszó oroszok azonban az utolsó negyedórában még két gólt lőttek, előbb Dzagojev szerezte meg saját maga második, csapata harmadik gólját, majd a csereként beállt Pavljucsenko állította be a 4-1-es végeredményt.

A csoport korábbi összecsapásán a társrendező lengyelek 1-1-es döntetlent játszottak a görögökkel, így az oroszok vezetik a csoportot az első forduló után.
    Eredmény:
A csoport, 1. forduló:
Oroszország-Csehország 4-1 (2-0)
——————————–
Wroclaw, 38 ezer néző, v.: Howard Webb (angol)
gólszerzők: Dzagojev (15., 79.), Sirokov (24.), Pavljucsenko (82.), illetve Pilar (52.)

    Oroszország:
————
Malafejev – Anjukov, Berezuckij, Ignasevics, Zsirkov – Sirokov, Gyenyiszov, Zsirjanov – Dzagojev (Kokorin, 85.), Kerzsakov (Pavljucsenko, 73.), Arsavin
    Csehország:
———–
Cech – Gebre Selassie, Hubnik, Sivok, Kadlec – Plasil, Jiracek (Petrzela, 75.) – Pilar, Rosicky, Rezek (Hübschmann, a szünetben) – Baros (Lafata, 86.)
    I. félidő:
———-
15. perc: Zsirjanov jobb oldali beadását a túloldalon érkező Kerzsakov a bal kapufára fejelte, a játékszer pedig az érkező Dzagojev elé került, aki 13 méterről a kapu közepébe lőtt (1-0).
24. perc: Arsavin kapott labdát a bal oldalon, középre húzott, majd 17 méterről keresztbe gurított, a jobb oldalon érkező Sirokov pedig nagyon finom mozdulattal az elvetődő Cech felett a hálóba pörgetett (2-0).
    II. félidő:
———–
52. perc: Pilar kapott kitűnő indítást Plasiltól a leshatáron, majd elhúzta a labdát a kapuját elhagyó Malafejev mellett, s jobbról, éles szögből a kapuba gurított (2-1).
79. perc: a csehek saját 16-osuk előtt vesztettek labdát, amely Pavljucsenko elé került, ő Dzagojevhez passzolt, a csatár pedig egy igazítás után 15 méterről a léc alá bombázott (3-1).
82. perc: Pavljucsenko kapott labdát a bal oldalon Arsavintól, majd a 16-os sarkánál többször is megforgatta védőjét, mielőtt a léc alá vágta a játékszert (4-1).
Az első 10 percben úgy tűnt, a csehek futballoznak majd veszélyesebben, ám az oroszok gyakorlatilag az első komoly gólszerzési lehetőségüket kihasználták, s előnyük birtokában a biztos védekezésre, valamint a gyors ellentámadásokra rendezkedtek be. Utóbbiból a következő 10 percben kettőt is vezettek, s a másodikból – egy nagyszerű támadás végén – megduplázták találataik számát. Az első félidő lefújásáig a játék képe nem sokat változott, az oroszok megnyugtató előnnyel vonulhattak a szünetre.

A folytatásban a csehek némi meglepetésre egy remek támadás végén egyenlítettek, s ezt követően megélénkült a játékuk, míg az oroszok egyre inkább a védekezésre fektették a hangsúlyt. A félidő felénél kissé esett a mérkőzés színvonala, az oroszoknak ennek ellenére több lehetőségük is adódott, azonban ezeket Kerzsakov rendre elrontotta. A támadót Dick Advocaat 17 perccel a lefújás előtt lehozta, helyére Pavljucsenkót állította be, aki egy gólpasszal és egy találattal végleg eldöntötte a kifejezetten sportszerű – sárga lap nélküli – mérkőzést.

 

Az A csoport eredményei és állása

Az A csoport pénteki, elsőfordulós eredményei a lengyel-ukrán közös rendezésű labdarúgó Európa-bajnokságon:

Lengyelország-Görögország 1-1 (1-0)
Oroszország-Csehország 4-1 (2-0)
    A csoport állása:

1. Oroszország     1   1   –   –   4-1  3 pont
2. Görögország     1   –   1   –   1-1  1
Lengyelország   1   –   1   –   1-1  1
4. Csehország      1   –   –   –   1-4  0
    További program:

    kedd:
Görögország-Csehország, Wroclaw 18 ó
Lengyelország-Oroszország, Varsó 20:45 ó

    szombat:
Görögország-Oroszország, Varsó 20:45 ó
Csehország-Lengyelország, Wroclaw 20:45 ó

facebook:

0 Komment

Válasz küldése

Be kell jelentkeznie, a komment írásához.