Shirley MacLaine életműdíjat kapott

Életműdíjjal tüntette ki Shirley MacLaine színésznőt az Amerikai Filmintézet (AFI).

 

A BBC hírportáljának (bbc.co.uk) pénteki beszámolója szerint Hollywood színe-java részt vett a Los Angeles-i ceremónián, amelyen a 78 esztendős MacLaine Meryl Streeptől vehette át az elismerést.

Mint a kitüntetett elmondta, színésznői pályafutása sorsszerű volt. “Sohasem volt kétségem afelől, hogy ezzel fogok foglalkozni, úgy éreztem, összhangban volt a sorsommal” – hangsúlyozta.

Az AFI azoknak adományozza az életműdíjat, “akiknek tehetsége alapvetően hozzájárult a filmművészet fejlődéséhez”. Shirley MacLaine több mint ötven film sztárja volt. Az Amerikai Filmakadémia Oscar-díját a Becéző szavak című drámában nyújtott alakításáért kapta meg. További öt alkalommal – köztük az Irma, te édes és a Legénylakás című filmért – jelölték az Oscarra.

Legutóbb a Valentin nap című vígjátékban láthatták a nézők, és szerepet kapott a népszerű Downton Abbey című tévésorozat következő évadában is.

A ceremónián John Travoltától Jack Nicholsonon át Carrie Fisherig számos színésztársa felköszöntötte MacLaine-t. Több barátja és kollégája viccelődött a színésznő reinkarnációba vetett hitén. Jack Black egy filmecskével tisztelgett előtte, amelyben az őskortól az amerikai gyarmati időkig “idézett fel” díjátadó ceremóniákat, ahol a díjazott MacLaine-nek gratulált.

facebook:

0 Komment

Válasz küldése

Be kell jelentkeznie, a komment írásához.