Lakatos helyett tűzoltók – Guiness rekord Budaörsön

(Budaörs / Budaörsi Infó, 2012 április 27.) – Csütörtökön kora este a tűzoltóságot egy Szivárvány utcai négy emeletes panelházhoz riasztották: egy férfi véletlenül kizárta magát a lakásából, mert az ajtót bevágta a húzat. A kulcs az otthonán belül maradt. 

A szerencsétlenül járt lakó értelemszerűen,  azonnal a tűzoltókat hívta. A Katasztrófavédelem komolyan vette az esetet és közel 20 tűzoltót, egy rendőrt és egy polgárőrt,  2 tűzoltóautót, valamint egy emelő kosaras darut küldtek ki a helyszínre. A lakáskulcs-mentés közel félmillió forintjába került az adófizetőknek, a bevetés sikeres volt. 

A ki-, illetve be-szabadítási akció negyed óráig tartott, a tűzoltódaru segítségével az erkélyen keresztül 2 tűzoltó és egy rendőr bejutott a lakásba és a kilincs használata után belülről kinyitották az ajtót.  Ez a történet megérdemli, hogy bekerüljön a Guiness rekordok könyvébe. Mint a a legdrágábban és a legbonyolultabban kinyitott ajtó története. Gondoljunk bele, ha a férfi egy lakatost hív, akkor most nem merülhetne fel ez történelmi lehetőség városunk számára.

Biztos sokakat érdekel, hogy mi járhatott a lakásából kizárt férfi fejébe, mikor arra a következtetésre jutott, hogy értesítse a tűzoltókat. Erre egy logikus magyarázat lehet, hogy a 105 tárcsázása sokkal egyszerűbb, mint megkeresni  a szomszédokat és egy lakatos elérhetőségét elkérni. Gondolom a férfi nem akart lakótársai előtt beégni, ezért inkább az egész utca előtt tette azt.

Milyen extrém vészhelyzet lehet még, amihez lehet riasztani a hatóságokat? Mi hangozhatott el a telefonbeszélgetésben, ami miatt a szervek kicsit túlreagálták az estet?

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

facebook:

0 Komment

Válasz küldése

Be kell jelentkeznie, a komment írásához.