Külföldről lopott autókra bukkant a Budaörsi Rk. és az ORFK – Videó

Négy darab Ausztriából és Németországból lopott Wolksvagen illetve Audi típusú gépkocsikat találtak a Budaörsi Rendőrkapitányság, az BRFK és az ORFK munkatársai Páty külterületén egy hétvégi ház udvarán.
A telepen a fentieken kívül több nagy értékű autót és bontott állapotban lévő, ismeretlen eredetű járművet és alkatrészeket is találtak a nyomozók.
A beazonosított autók összértéke megközelíti a negyvenmillió forintot. A megtalált külföldi személygépkocsik közül kettő már vissza került eredeti tulajdonosaihoz. A Tettesek ellen körözést indított a rendőrség. 

Uploaded by: budaorsiinfo
Hosted: youtube

Az ORFK Nemzetközi Bűnügyi Együttműködési Központ Sirene Iroda, külföldi társhatóságok, a Budapesti Rendőr-főkapitányság és a Budaörsi Rendőrkapitányság közös munkája során merült fel információ arra vonatkozóan, hogy Páty külterületén egy lopott autó található, melyet nagy valószínűséggel külföldről tulajdonítottak el.

 A fenti információ alapján 2012. április 18-án a budaörsi rendőrök megjelentek Pátyon, ahol egy hétvégi ház udvarán több nagy értékű autót és bontott állapotban lévő, ismeretlen eredetű járművet és alkatrészeket találtak. Az autókról kiderült, hogy azokat a megtalálást megelőző napokban tulajdonították el Nyugat-európai országokból, az alkatrészek  azonosítása  pedig folyamatban van.

A négy személygépkocsi értéke megközelíti a negyvenmillió forintot.  A rendőrség a sértettek értesítését követően egy járművet már átadott osztrák tulajdonosának, a mai napon pedig egy VW Multivan-t vett át a szintén osztrák tulajdonos meghatalmazottja.

Csipler Norbert Budaörsi Rendőrkapitány szerint az elkövetők azért tulajdonították el külföldről a gépkocsikat, mert ott könnyebb ellopni, ugyanis Magyarországon a tulajdonosok jobban vigyáznak autóikra, több lopásgátló eszközt építenek be.

A Budaörsi Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya folytat nyomozást nagyobb értékre elkövetett lopás bűntett megalapozott gyanúja és más bűncselekmények miatt ismeretlen tettesek ellen. Viszont a bűncselekmény elkövetésével összefüggésbe hozható személyeket a nyomozók azonosították, és az alábbi két férfi körözését rendelték el.

Lendvai Zoltán, 35 éves biatorbágyi lakos

Krizsán Vilmos, 40 éves biatorbágyi lakos (Kép: Police.hu)

                       

Aki a képeken látható személyek tartózkodási helyével, illetve a bűncselekménnyel kapcsolatban érdemleges információval rendelkezik, hívja a Budaörsi Rendőrkapitányságot 06-23- 505-400-as telefonszámon vagy az ingyenesen hívható 107-es illetve 112-es hívószámokat.

 


X
X
X

facebook:

0 Komment

Válasz küldése

Be kell jelentkeznie, a komment írásához.