Programok a cirkusz világnapján

Zsonglőrök, bűvészek, bohócok hívják közös játékra az érdeklődőket szombaton a cirkusz világnapján a Fővárosi Nagycirkusz előtti színpadon, a benti előadásokra féláron vásárolhatók jegyek a helyszínen.

 

A cirkusz épülete előtt felállított szabadtéri színpadon a Baross Imre Artistaképző Szakközépiskola és Szakiskola növendékeinek előadásával indul a műsor, majd fellépnek a Rippel Brothers Mozgásművészeti Akadémia ifjú artistái, a tatai Talentum Iskola diákjai, és lesz alternatív cirkuszi produkció is. A közönség megismerkedhet híres európai cirkuszdinasztiák tagjaival, így a hetvenéves családi tradíciót folytató zenebohócokkal, a Rastelli fivérekkel és az olasz Saabel családdal. – közölte az intézmény az MTI-vel.

A Corodini Országos Bűvészegyesület bűvészeitől különféle trükköket leshetnek el a nézők, a Magyar Zsonglőregyesület tagjai bemutatójuk után pedig zsonglőrködni tanítják a gyerekeket. A Reflexshop munkatársai jojózást oktatnak, a gyerekek pedig lerajzolhatják kedves cirkuszi élményüket és fizimiskájuk átalakításával pillanatok alatt maguk is bohóccá válhatnak. A cirkuszrajongók a kivetítőn és a Cirkusz a javából című előadások előtt megtekinthetik a különleges kamerával forgatott videofilmet, amely testközelből mutatja be a cirkuszművészetet.

A Cirkusz Világszövetség kezdeményezésére 2008 óta minden év áprilisában, a harmadik szombaton tartják a cirkusz világnapját azzal a céllal, hogy felhívják a közönség és a kultúrpolitika képviselőinek figyelmét a cirkuszművészet értékeire.

A világnapon indul útjára a Cirkuszmisszió, a hazai cirkuszművészek ismeretterjesztő és cirkuszt népszerűsítő kampánya. A Magyar Cirkuszművészeti Tanács által életre hívott mozgalom célja, hogy minden generációval megszerettesse a cirkuszt, és felhívja a figyelmet annak sokféleségére.

A cirkusz világnapján a Fővárosi Nagycirkusz előadásaira féláron vásárolhatók jegyek a helyszínen.

facebook:

0 Komment

Válasz küldése

Be kell jelentkeznie, a komment írásához.