I love you magyarul – Bosszantó kérdésekkel bombázzák a követségeket a brit turisták

A brit turisták bizarr kérésekkel, például étterem-foglalásokkal és a helybéliekkel összefüggő romantikus tippek igénylésével ostromolják a külföldi brit nagykövetségeket – közölte szerdán William Hague brit külügyminiszter.

 

A brit diplomácia vezetője azzal kapcsolatban beszélt erről, hogy London új krízisközpontot hoz létre a tengerentúli vészhelyzetek kezelésére, amelynek keretében a brit turisták 24 órás segélyvonalon keresztül tájékozódhatnak az őket érintő kérdésekről.

“A feladatunk, hogy jó kapcsolatokat ápoljunk szomszédjainkkal, nem terjed ki arra, hogy magyarra fordítsuk a “szeretlek” kifejezést, ahogy azt egy szerelemtől fűtött brit turista kérte tőlünk” – mondta ezzel összefüggésben a brit külügyminiszter.

Hague ismertetett néhányat a közelmúlt szokatlan eseteiből; az Egyesült Államokban egy turista például azt követően hívta fel a brit nagykövetséget, hogy hangyákat talált floridai bérelt házában. Egy Olaszországban kiránduló brit hazatérése után azt kérte az olasz konzulátus személyzetétől, hogy dobjanak be a nevében egy érmét Róma híres Trevi-kútjába.

“Nem hozzánk kell fordulni, ha nem találják a műfogsorukat, ha elromlik a navigációs rendszerük és útbaigazításra van szükségük – hangsúlyozta a brit külügyminiszter.

Nagy-Britannia tavaly bírálatok kereszttüzébe került, amiért a líbiai beavatkozás során kaotikus módon evakuálta állampolgárait az összecsapások sújtotta országból.

facebook:

0 Komment

Válasz küldése

Be kell jelentkeznie, a komment írásához.