Bontják a Bölcsit?

„Bontják a Bölcsit?” ezzel a címmel érkezett hallgatói levél szerkesztőségünkbe. „Az utat feltúrták és a Pitypang Bölcsőde névtábláját összetörték. Félünk átmenni alatta.” – írta meg Kriszta a Budaörsi Infónak.

A képek tanúsága szerint a félelem jogos, hiszen az összetört tábla még a helyén van. Szemlátomást ugyan nem kell tartani attól, hogy leszakad, de a tartószerkezet meghajlott és az elmúlt napok viharos szeleit alapul véve joggal tarthatnak a szülők a gravitáció érvényesülésétől.

Kíváncsiak voltunk, hogy ki az építési vállalkozó és mikor hozzák helyre a vélhetően általuk okozott kárt, ezért megkerestük a Városépítési irodát. 
A gyermekek és a szülők továbbra is a tábla alatt kell, hogy az intézménybe vigyék gyermeküket, hiszen a járdát felbontották.

A Dózsa György utcában, a Pitypang bölcsödét is érintő csapadékvíz elvezetési munkák folynak, amivel az önkormányzat növelni kívánja az utca csapadékív elvezetésének kapacitását, biztonságát. A Dózsa György utcai, bölcsödével szomszédos ingatlanokon komoly problémát okoznak a rétegvizek és a magas talajvíz, ennek megoldására, a bölcsőde területére, a magáningatlanok és a parkoló között zöldsávba, egy szivárgó is beépítésre kerül. A kivitelezés, amennyiben az időjárás is engedi, még áprilisban befejeződik.

A közbeszerzési eljáráson kiválasztott kivitelező cég számára a hivatal előírta, hogy csak az érintett ingatlantulajdonosok, és közműtulajdonosok/kezelők értesítése mellett kezdhető el a munkavégzés. A munkakezdésre a hivatal, és az önkormányzat műszaki ellenőrének jóváhagyása nélkül került sor.  A bölcsőde bejárata fölötti tábla sérülését, azaz a tábla lemezének kiszakítását, a munka árok kiemelését végző munkagép okozta. A károkozást a kivitelező elismerte. A sérült táblával kapcsolatban a műszaki ellenőr azt nyilatkozta, hogy az nem életveszélyes, ennek ellenére a hivatal kérte annak mielőbbi eltávolítását a szülők megnyugtatása érdekében.

 

 

facebook:

0 Komment

Válasz küldése

Be kell jelentkeznie, a komment írásához.