Gyürk András levele Mesterházy Attilához a készülő EP-határozat ügyében

Levélben fordult Mesterházy Attila MSZP-elnökhöz Gyürk András, a Fidesz európai parlamenti delegációjának vezetője, és ebben arról tájékoztatta a szocialista politikust, hogy “az Európai Parlament baloldali frakciói a tegnapi nap folyamán benyújtottak egy Magyarországot elítélő határozattervezetet”.

 

A Fidesz EP-delegációjának Facebook-oldalán (http://www.facebook.com/FideszEU) olvasható levél szerint “a állásfoglalást az MSZP két képviselője, Göncz Kinga és Tabajdi Csaba is aláírta. A határozat Magyarország önrendelkezését súlyosan sértő pontokat tartalmaz, és kilátásba helyezi a Lisszaboni Szerződés hetedik cikkelyének alkalmazását is.”

A levél szerint “a baloldali határozattervezetet annak ellenére benyújtották, hogy Ön pár nappal ezelőtt arról beszélt, a magyar szocialista képviselők a nemzeti érdekeket szem előtt tartva dolgoznak Brüsszelben”, továbbá “a határozat annak ellenére született, hogy az EP szocialista frakcióvezetője múlt héten Budapesten még úgy foglalt állást: a hetedik cikkely Magyarországgal szembeni alkalmazása semmiképpen sem jöhet szóba”.

Gyürk András arra kérte Mesterházy Attilát, “szólítsa fel Göncz Kingát és Tabajdi Csabát, ne támogassák a hetedik cikkelyről rendelkező határozatot”, és “lépjen fel határozottan annak érdekében, hogy a parlament baloldali erői vonják vissza az állásfoglalást”.

“Önök pár nappal ezelőtt azt ígérték, hogy a nemzeti érdekekért fognak dolgozni. Itt az ideje, hogy ezt tettekben is bizonyítsák” – áll a levélben.

 

A levél teljes szövege:

Tisztelt Elnök Úr!

Ezúton tájékoztatom Önt arról, hogy az Európai Parlament baloldali frakciói a tegnapi nap folyamán benyújtottak egy Magyarországot elítélő határozattervezetet. Az állásfoglalást az MSZP két képviselője, Göncz Kinga és Tabajdi Csaba is aláírta. A határozat Magyarország önrendelkezését súlyosan sértő pontokat tartalmaz, és kilátásba helyezi a Lisszaboni Szerződés hetedik cikkelyének alkalmazását is.

Ön is tudja, hogy a hetedik cikkely alkalmazása esetén Magyarország elveszítheti a szavazati jogát, és veszélybe kerülhet több ezermilliárd forint uniós támogatás is. Felesleges hangsúlyoznunk, hogy ez milyen drámai következményekkel járna hazánk számára.

A baloldali határozattervezetet annak ellenére benyújtották, hogy Ön pár nappal ezelőtt arról beszélt, a magyar szocialista képviselők a nemzeti érdekeket szem előtt tartva dolgoznak Brüsszelben.

A baloldali határozat annak ellenére született, hogy az EP szocialista frakcióvezetője múlt héten Budapesten még úgy foglalt állást: a hetedik cikkely Magyarországgal szembeni alkalmazása semmiképpen sem jöhet szóba.

A baloldali határozattervezet annak ellenére került megfogalmazásra, hogy az Európai Bizottság és a magyar kormány között hivatalos párbeszéd zajlik az egyes magyar törvények módosításáról. Meg sem várva ennek a párbeszédnek az eredményét az állásfoglalás úgy fogalmaz meg ítéletet, hogy a tárgyalás még véget sem ért. Ez a koncepciós perek gyakorlatára jellemző eljárás.

 

Tisztelt Elnök Úr!

A Fidesz európai parlamenti képviselői nevében kéréssel fordulok Önhöz. Szólítsa fel Göncz Kingát és Tabajdi Csabát, ne támogassák a hetedik cikkelyről rendelkező határozatot! Egyúttal lépjen fel határozottan annak érdekében, hogy a parlament baloldali erői vonják vissza az állásfoglalást!

Amennyiben az Európai Parlament baloldali többsége a kérdéses határozatot elfogadja, az nem pusztán Magyarországnak árt, hanem a közös európai gondolatot rombolja. Egy felelőtlen határozat tovább erősítené az Európai Unióval szembeni fenntartásokat, és a szélsőséges nézetek megerősödéséhez vezethet. Ez Önnek sem állhat szándékában.

Önök pár nappal ezelőtt azt ígérték, hogy a nemzeti érdekekért fognak dolgozni. Itt az ideje, hogy ezt tettekben is bizonyítsák!

Üdvözlettel:
Gyürk András

delegációvezető

Fidesz, Európai Parlamenti Képviselőcsoport

facebook:

0 Komment

Válasz küldése

Be kell jelentkeznie, a komment írásához.