Tabajdi szerint Gyürk Mesterházyhoz írt levele pontatlanságokat és csúsztatásokat tartalmaz

Az MSZP európai parlamenti delegációját vezető Tabajdi Csaba szerint pontatlanságok és csúsztatások is voltak abban a levélben, amelyet Gyürk András, a Fidesz EP-delegációvezetője szerdán írt Mesterházy Attila MSZP-elnöknek az EP csütörtöki plenáris ülésén a magyarországi politikai fejleményekre vonatkozóan megszavazandó határozattal kapcsolatban.

 

Az MTI-hez is eljuttatott válaszlevélben – amelyet Tabajdi Mesterházy megbízásából küldött Gyürknek – a szocialista képviselő egyebek között leszögezte: “a Szocialisták és Demokraták Képviselőcsoportja, a Liberálisok és Demokraták Képviselőcsoportja, a Zöldek/Európai Szabad Szövetség Képviselőcsoportja, valamint az Északi Baloldal/Egyesült Baloldal Képviselőcsoportja által benyújtott állásfoglalási indítvány semmilyen módon nem ítéli el Magyarországot”. “Az igaz, hogy ezek mindegyike bírálatot fogalmaz meg az Orbán-kormány politikájával szemben az európai alapvető jogok és értékek talaján állva. Az Orbán-kormány azonban nem egyenlő Magyarországgal” – fogalmazott Tabajdi Csaba.

“Magyarországnak és a közös európai gondolatnak nem egy európai parlamenti állásfoglalás elfogadása árt, hanem az Ön kormányának, alapvető demokratikus értékeket sértő politikája. Az Európai Parlament a magyar állampolgárok jogainak védelmében lép fel. Magyarország, a magyar állampolgárok érdeke az, hogy hazánkban álljon helyre a jogállamiság, a demokratikus jogok védelme, az igazságszolgáltatás függetlensége és a médiaszabadság” – áll a levélben, amely hozzáteszi: “Európában a nemzeti érdekekért, Magyarországon az európai értékekért”: az MSZP európai parlamenti képviselői 2004 óta ennek szellemében tevékenykednek”.

Gyürk András egyebek között azt kifogásolta, hogy “a Magyarország önrendelkezését súlyosan sértő” határozattervezetet az MSZP két képviselője, Göncz Kinga és Tabajdi Csaba is aláírta. Kérte: a képviselők “tettekben is bizonyítsák”, hogy a nemzeti érdekekért dolgoznak.

facebook:

0 Komment

Válasz küldése

Be kell jelentkeznie, a komment írásához.