Királyság helyett médiacsászárság? – Herceg az istállóban

A legkülönbözőbb mesterségekben teszi magát próbára egy televíziós showban Emanuele Filiberto, az olasz Savoia uralkodóház sarja, aki királyság helyett médiacsászárságra pályázik.

Az alpesi Trentino egyik istállójában tehénfejéssel kezdődött az új olasz televíziósorozat Emanuele Filiberto Reza Ciro Rene Maria Filiberto di Savoiával a főszerepben.

Az utolsó olasz király, az 1946-ban száműzetésbe vonult II. Umberto unokája tíz szakmát tanul ki a képernyőn a Principiante (Kezdő) című sorozatban. Belekóstol a pizzasütő, a kőműves, a kutyakozmetikus és a szennyvízcsatorna-tisztító munkájába és életébe is.

A szakmát tanuló nemes ötlete Emanuele Filibertóé volt, a szakmákat viszont a nézők válogatták ki a való világot megismerni akaró királyi sarjnak. “Több mint kétszáz mesterségjavaslatot küldtek interneten. A legnehezebb talán a legelső, a tehénfejés volt. Nem is gondoltam, hogy ez ennyire nehéz szakma, és ennyire hideg van hajnalban az istállóban!” – nyilatkozta az olasz televízióban Emanuele Filiberto, akinek nem ez az első tévés szereplése.

A Savoia-ház negyvenéves leszármazottja 2002-ben léphetett ismét olasz földre. Addig Párizs, Svájc és az Egyesült Államok között élt és dolgozott bankárként. 2002-ben egy “fenséges” ecetesuborka reklámjával mutatkozott be az olasz televízióban. Részt vett számos tévéshowban, 2010-ben a Sanremói Táncdalfesztiválon lépett fel az Italia amore mio (Olaszország szerelmem) című számmal, melyet a popénekes Pupóval és Luca Canonici tenorral adott elő.

“Ha választhattam volna, legszívesebben űrhajós lettem volna!” – vallotta be Emanuele Filiberto. Elmondta, hogy hamarosan a francia és az amerikai televízióban is sorozatfőszereplő lesz  szerelmi és házassági témában.

facebook:

0 Komment

Válasz küldése

Be kell jelentkeznie, a komment írásához.