Az MSZP szerint elkerülhető lett volna a Malév leállása

Az MSZP szerint elkerülhető lett volna a Malév leállása, ha a kabinet figyelembe veszi azokat a megoldási javaslatokat, amelyeket a Bajnai-kormány Oszkó Péter vezette pénzügyminisztériuma kidolgozott.

 

Józsa István frakcióvezető-helyettes szombaton sajtótájékoztatón azt mondta: a Malév példája újabb bizonyítéka annak, hogy a Fidesz gazdaságpolitikája csődtömeg.

Az MSZP-s képviselő annak a véleményének is hangot adott, hogy ezután nehezebb lesz egy nemzeti légitársaság alapítása, mint ha az Orbán-kormány az elődje alatt született forgatókönyveket követve időben előkészíti egy olyan új társaság létrehozását, amely azonnal átvehette volna a Malév feladatait.

Emellett érthetetlennek nevezte, hogy a kormány nem okul a Malévval történtekből, nem rendezi sürgősen a BKV helyzetét, és így azt kockázatja, hogy hamarosan a budapesti tömegközlekedés is leáll.

Az MSZP arra szólítja fel a kormányt, hagyjon fel gazdaságpolitikájával és vegye figyelembe az ellenzék javaslatait, például a BKV működtetéséről – közölte.

Józsa István bírálta a kormányt azért is, mert egy tavaly elfogadott parlamenti határozat ellenére az év végéig nem számolt be az Országgyűlésnek az orosz tulajdonú Mol-részvénycsomag visszavásárlásának következményeiről.

Kormos Kata, az MSZP szóvivője a tájékoztatón arról beszélt, hogy az Orbán-kormány politikája nemcsak a Malévot, hanem családok sokaságát is csődbe viszi. Az egykulcsos személyi jövedelemadóval és az adójóváírás megszüntetésével az alacsony keresetűek havonta több mint tízezer forintot veszíthetnek havonta 2010-hez képest, és hasonlóképpen csökkent a gyed összege is a kiskeresetű családok esetében – jelentette ki.

Enhanced by Zemanta

facebook:

0 Komment

Válasz küldése

Be kell jelentkeznie, a komment írásához.