Bűnmegelőzési program indul az idősebb korosztály védelmére

A Pest Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnmegelőzési Osztálya, február 1-jén Budaörsön mutatta be az „Idősekért” címmel a szép korúakat megcélzó áldozat- és vagyonvédelmi programját.

A projekt részeként ebben a hónapban az időskorúak kortárs-segítő képzése kezdődött, amely már több megyében (Borsod-Abaúj-Zemplén, Komárom, Somogy, Veszprém megye) bevált és jól működő megelőzési módszer. védelmére

A képzés célja, hogy maguk az idős emberek tegyenek a bűncselekmények megelőzése érdekében, oly módon, hogy a segítők az oktatás során olyan információkhoz jutnak, amit a mindennapi életük során tudnak hasznosítani, illetve át tudják adni hasonló korú társaiknak is.

A kortárs-segítő képzéssel kapcsolatos első figyelemfelhívó rendezvénynek Budaörs Város Önkormányzata adott otthont, melyre a helyi nyugdíjas klubok, egyesületek tagjai kaptak meghívást. A rendezvény moderátora Pécsi Ildikó színművésznő segített kollégáinknak a speciális bűn-és baleset megelőzési szituációk bemutatásában, illetve a kortárs-segítők toborzásában.

A jelentkezők felkészítését 2012. márciusában kezdik meg a bűnmegelőzési szakemberek. (pl. áldozat-, vagyonvédelem megelőzési lehetőségek, ezzel kapcsolatos jogszabályi változások, ajánlások, SZEM bemutatása, tűzvédelmi tanácsok átadása, stb.).

A rendezvényen beszédet mondott Wittinghoff Tamás polgármester, Pest megyei Rendőrfőkapitány képviseletében – rendészeti helyettese – Galuska-Tomsits László r. ezredes , valamint Meláth Attila váci baptista lelkész.

Forrás: Pest Megyei Rendőr-főkapitányság

Comments Closed