Rántotthús másképpen

Élményfőzés Mák Évával műsor 2012.02.01-i receptje

Rántotthús másképpen

Mák Éva Konyhája

 

Tippek:

A felvert tojáshoz keverjünk egy kis tejet, így a panír gazdag ízű és puha lesz. Ha tej helyett friss szódavizet adunk a tojáshoz, akkor egy habos, ropogós, szép nagyra megnövő bundát kapunk.
Prézli helyett nagyon sok mindent használhatunk: próbáljuk meg, hogy a csirkemellet darált mandulába forgatjuk. A sertéshúsnál próbálkozzunk meg a burgonyapehellyel. Prézli helyett ez ropogós burgonyakérget képez a húson, egészen új ízélményt adva.

 

 

Ha napraforgó, tök -és lenmagot összekeverünk, és mozsárban összezúzunk, prézli helyett ezt is használhatjuk, egy nagyon gazdag diós ízű panírt kapunk.

A húst csak közvetlenül a panírozás előtt sózzuk meg, hiszen nem akarjuk elvesztegetni az értékes nedveket.

Főzzünk együtt minden nap.

Mák Éva

facebook:

0 Komment

Válasz küldése

Be kell jelentkeznie, a komment írásához.