Rántotthús másképpen
- Mák Éva
- 2012 február 01.
Élményfőzés Mák Évával műsor 2012.02.01-i receptje
Rántotthús másképpen
Tippek:
A felvert tojáshoz keverjünk egy kis tejet, így a panír gazdag ízű és puha lesz. Ha tej helyett friss szódavizet adunk a tojáshoz, akkor egy habos, ropogós, szép nagyra megnövő bundát kapunk.
Prézli helyett nagyon sok mindent használhatunk: próbáljuk meg, hogy a csirkemellet darált mandulába forgatjuk. A sertéshúsnál próbálkozzunk meg a burgonyapehellyel. Prézli helyett ez ropogós burgonyakérget képez a húson, egészen új ízélményt adva.
Ha napraforgó, tök -és lenmagot összekeverünk, és mozsárban összezúzunk, prézli helyett ezt is használhatjuk, egy nagyon gazdag diós ízű panírt kapunk.
A húst csak közvetlenül a panírozás előtt sózzuk meg, hiszen nem akarjuk elvesztegetni az értékes nedveket.
Főzzünk együtt minden nap.
facebook:
0 Komment