A francia parlament elfogadta az új bevándorlási törvényt

A francia parlament több hónapi huzavona után végleges formájában elfogadta a bevándorlási törvényt, amely szigorítja a hivatalos okmányokkal nem rendelkező bevándorlók kiutasítására vonatkozó szabályokat.

„Beteg külföldiek” a jövőben csak akkor kaphatnak tartózkodási engedélyt, ha a származási országukban nincsen megfelelő gyógykezelés. A baloldali ellenzék arra hívta fel a figyelmet, hogy ha létezik is megfelelő kezelés az adott országban, pénzügyi és földrajzi okokból az gyakran elérhetetlen számos beteg számára. Az új rendelkezés ugyanakkor lehetővé teszi a közigazgatási hatóságnak „kivételes humanitárius körülmények” figyelembe vételét, miután megkapta a regionális egészségügyi hatóság vezetőjének véleményét.

A kiutasításra váró bevándorlók fogva tartása kapcsán a végleges szöveg a nemzetgyűlés és a kormány álláspontját tartalmazza: az illetékes bíró a jelenlegi két nap helyett öt nap alatt hozhatja meg döntését a fogva tartásról. Az intézkedés a kiutasítási eljárások hatékonyságának növelését célozza, mivel jelenleg az őrizetben tartott illegális bevándorlók kevesebb mint 30 százalékát utasítják ki végül az országból.

Claude Guéant belügyminiszter üdvözölte a „teljes körű és kiegyensúlyozott, a hatékony és igazságos bevándorlási politikát célzó” jogszabály elfogadását.

facebook:

0 Komment

Válasz küldése

Be kell jelentkeznie, a komment írásához.