Az MSZP helyteleníti a kormány abortuszpolitikáját

Az MSZP helytelennek tartja a kormány népességfogyásra adott reakcióit, köztük azt a kezdeményezést, amely az örökbeadást népszerűsíti a nem kívánt terhesség megszakítása helyett.

Kormos Kata, a szocialista párt szóvivője csütörtökön, Budapesten tartott sajtótájékoztatón hajmeresztőnek nevezte a kabinet abortusz helyett örökbeadást tanácsoló kampányát. Mint mondta, a gyermekvállalás két ember legintimebb kérdése, a szülés pedig a nők számára hatalmas örömmel, de egyúttal számos fizikai változással és veszéllyel járó feladat. Az MSZP szóvivője azt kérdezte a kormánytól, hogy valóban egy béranyasági rendszert kívánnak-e bevezetni, arra bíztatva a nőket, hogy az “intézetekbe szüljék gyermekeiket”.

Kiemelte: az abortuszok száma az elmúlt húsz évben felére csökkent, a nem kívánt terhességek számának visszaszorítása ezen tapasztalatok alapján leginkább a megelőzéssel – például a fogamzásgátló tabletták árának mérséklésével -, illetve a fiatalok felvilágosításával érhető el. A szocialista párt szóvivője megjegyezte, utóbbi hatékonysága szempontjából sem tartják elfogadhatónak a tankötelezettség 16 éves korra csökkentését.

Az MSZP emellett úgy gondolja, a kormány hasonló akciói a gyermekvállalási kedvre sincsenek ösztönző hatással, annak növelése ugyanis leginkább a gazdasági élet stabilizálásával, valamint kiszámítható szociális politikával érhető el – fűzte hozzá Kormos Kata.

facebook:

0 Komment

Válasz küldése

Be kell jelentkeznie, a komment írásához.