EXKLUZÍV páros interjú Demjén Ferenccel és Menyhárt Jánossal (VIDEÓ-PREMIER)

Demjén Ferenc: „Az állattartás nem játékszer, mivel egész életük során felelősséggel tartozunk állataink felé.”
Menyhárt János: „Nekem több állatom is van és azt az őszinte szeretetet, amit tőlük kapok, sokszor embertársaimtól sem kapom meg.”

Demjén Ferenc és Menyhárt János mindnyájunk kedvencei, akik az otthontalan árvák védelmezői lerombolhatatlan bástyakőként, tovább erősítik a Budaörsi Állatmenhely elhivatott, lelkes állatbarátok táborát! A négylábúak a Mariana-árok mélységéhez hasonló kilátástalannak tűnő helyzetben vannak, mivel sajnos ki lehetne függeszteni a MEGTELT TÁBLÁT a menhely kapujára!

A márciusi Örökbefogadási Napunkról a ZEN Media munkatársai: Zakor Hajnalka Angelina, Mike Nowakowski és Belovári Adél társadalmi munkában készítettek egy kisfilmet FOGADJ ÖRÖKBE címmel.

A menhely kutyaszorító helyzetében „az erős, érces hanggal megáldott” énekes, dalszövegíró: Demjén Ferenc és gitárosa, zeneszerzőtársa: Menyhárt János segítő jobbot nyújtottak a menhely árváinak. Hozzájárultak ahhoz, hogy jogdíjmentesen a Szabadság Vándorai című számukat felhasználhassa a lelkes filmkészítő csapat a promóciós videójukhoz, melyet a jelen cikkünkhöz csatolva megtekinthet a kedves olvasó. Az állatok iránti együttérzés mérföldköveként készségesen válaszolt kérdéseimre Demjén Ferenc.

Melyik a kedvenc kutyafajtája?
– Én a kutyafajták közül a magyar fajtákat részesítem előnyben. A családomban a lelki kutyatárs szerepét komondoraink és a pulink töltik be.

Mire hívná fel a leendő gazdák figyelmét?
– Az állattartás nem játékszer, mivel egész életük során felelősséggel tartozunk állataink felé. A felelősségteljes állattartásra hívnám fel az emberek figyelmét. Aki, ezt a sarkalatos pontot nem tudja betartani, az ne tartson háziállatot. Az embereknek jól eszükbe kéne vésniük James Herriot idézetét: „Bárcsak megértenék az emberek, hogy az állatok ugyanolyan kiszolgáltatottak, s ugyanúgy függenek tőlünk, mint a gyerekek, ezt a gyámságot ránk ruházták!”

Hogy tetszett Önnek kisfilmünk, amellyel fel szeretnénk hívni az emberek figyelmét az örökbefogadható pártfogoltjainkra?
– Véleményem, hogy az elkészített kisfilm tökéletesen átöleli a Szabadság Vándorai című szám dalszövegének életérzését! Remélem, hogy a Budaörsi Állatmenhely lakóinak apraja-nagyja szerető családi környezetre fognak lelni a közeljövőben. Abban bízom, hogy idővel az emberek tudatában örök homályba vész az állatmenhely fogalmának létezése.

Hol hallhatják Öntől a rajongók élőben a Szabadság Vándorai című számot az elkövetkezendő időszakban?
– 2011. április 29.-én 20:30-kor a Syma Csarnokban, többek között zenekarom kíséretével fellépek én is, ahol a Szabadság vándorai című számot is hallhatja, majd a kedves közönség.

Hol szokta kipihenni a turné forgatagának fáradalmait?
– Szabadidőmet nagyobbrészt a baranyai birtokunkon töltjük, ahol igazi béke és nyugalom vesz körül. A négylábúak társasága (kutyák, macskák, lovak) gyógyírt jelentenek a monoton és nyüzsgő hétköznapok fáradalmaira.

Menyhárt JánosKedvenc dalomnak, a Szabadság Vándorai című szám zeneszerzője: Menyhárt János, milyen érzelmek, gondolatok játszottak szerepet ennek a dalnak a megkomponálásakor?
– A V’ Moto Rock megszűnése után ez a dal volt az első közös dalunk Rózsival. Nagyon inspirált, hogy valami új dolog kezdődhet el újra. Szerintem meghatározó volt és lett ez a dal, Demjén szólópályáján is. Az vezérelt a dal megírásakor, hogy újra valami szépet, valami jót kell csinálnunk. A koronát Rózsi tette fel. ezzel a gyönyörű szöveggel a dalra!

Mi arról a véleménye, hogy egy X. kerületi állatbarát bevásárlóközpontban az Állati Napok rendezvényen a főszerepet a menhely elesettjeinek szánták?
– Nagyon szép gesztusnak tartom, hisz ilyenkor talán jobban odafigyelünk ezekre az állatokra és talán egymásra is! Nagyon elszomorít, mikor állatmenhelyekről látok filmeket, vagy képeket állatokról, akik kérdőn és szomorúan nézve minket, jelzik felénk kiszolgáltatottságukat. Nekem több állatom is van és azt az őszinte szeretetet, amit tőlük kapok, sokszor embertársaimtól sem kapom meg.

Mit üzen a leendő gazdáknak a felelősségteljes állattartással kapcsolatban?
– Azt üzenem, hogy csak az fogadjon be állatot, aki tudatában van annak, hogy sokszor több szeretetet kapunk tőlük, mint embertársainktól, de ebből a szeretetből néha vissza is kell adnunk nekik. Ők az életüket is oda adják nekünk egy tál ételért, egy kis szeretetért. Figyelve és vigyázva ránk, ott vannak mellettünk mindig, egy életen át!

Családjában, ki tölti be a falkavezér szerepét?
– Nálunk a falkavezér most egy Yorkshire kiskutya. Ennyi kedvességet még soha nem kaptunk senkitől, mint tőle! Szó szerint összetartja a családot. Odabújva hozzánk, mindig mindannyiunkra van energiája, hogy éreztesse velünk szeretetét. Mikor gitározom vagy dalt írok, mindig ott ül mellettem. Szinte észrevétlenül ő is a szerzőtársam lett! El is felejtettem, hogy jogdíjat még nem is fizettem neki!

 

A Kedves Olvasók figyelmébe a következő Jane Goodall-idézetet ajánljuk, amelynek betartásával választ kaphatnak arra, hogy miként tehetik életüket még színesebbé: „Nincs a világon jobb lélekgyógyász az arcunkat nyalogató kiskutyánál.” Bízunk abban, hogy legalább annyi kutyát fognak örökbefogadni, mint ahányan a Szabadság Vándorai című dal szövegét kívülről fújják!

(budaorsiinfo.hu)

[wposflv src=http://www.budaorsiinfo.hu/wp-content/uploads/2011/04/Shelter.flv]

facebook:

0 Komment

Válasz küldése

Be kell jelentkeznie, a komment írásához.