MSZP: Schmitt Pál ne írja alá az alkotmányt

Az MSZP levélben kéri Schmitt Pál köztársasági elnököt, hogy ne írja alá az új alkotmányt és „azokat a megszorító csomagokat tartalmazó törvényeket, amelyek arra vonatkoznak, hogy az emberek még rosszabbul éljenek” – mondta szombati, budapesti sajtótájékoztatóján Török Zsolt.

Az MSZP szóvivője, aki Sass Szabolccsal, a Societas elnökével közösen, a szakszervezeti demonstráció színhelye melletti postánál tartotta sajtótájékoztatóját, egy, a Nemzeti Konzultáció során kiküldött kérdőívet dobott be a postaládába, amelynek borítékjára a feladóhoz „Az emberek”-et írták.

Török Zsolt elmondta: azért írták a levelet, hogy az államfő döntse el, „az emberek embere, vagy Orbán embere kíván lenni”. A politikus szerint ugyanis a köztársasági elnök az elmúlt időszakban minden egyes törvényt aláírt, amely az emberek „megnyomorítását, kifosztását” szolgálta, valamint „az alkotmány, illetve a demokrácia csorbítására tett kísérleteket”. Ezek közé sorolta az Alkotmánybíróság jogkörét korlátozó, a nyugdíj-megtakarítások „lenyúlására” szolgáló, a sztrájkjogot korlátozó, az „igazságtalan adórendszerről” szóló jogszabályokat, és a médiatörvényt is.

A politikus hangoztatta, hogy az „Orbán-kormány elfogadott” egy igazságtalan adórendszert, amelynek következtében nemcsak az emberek zsebében marad kevesebb pénz, hanem a költségvetésen is lyukat ütött. Emiatt a lyuk miatt vált szükségessé „a megszorító csomag, amelyet az Orbán-kormány most be kíván vezetni” – húzta alá.

Sass Szabolcs szerint az „Orbán Viktor és kormánya egy új pártállamot kíván építeni az új alkotmánnyal”, ezért a Societas is arra kéri az államfőt, hogy ne írja alá az alaptörvényt.

A sajtótájékoztatón elhangzott egyik kérdés azt firtatta, hogy Kivágó Iván Györgyné családi cége sajtóinformációk szerint korábban közel húszmillió forintot kapott a Honvédelmi Minisztérium vagyonkezelő cégétől. Török Zsolt azt felelte, hogy „Papcsák Ferencnek is el kell számolnia azzal a nyolcvanmillió forinttal, amit a haverjainak és a barátainak osztott ki”. Ismételt kérdésre azt mondta, hogy ebben az ügyben az újságíró forduljon az illetékesekhez.

facebook:

0 Komment

Válasz küldése

Be kell jelentkeznie, a komment írásához.