Mozgalmas hétköznapok a Városi Könyvtárban

(Budaörs, 2016. április 18. – Budaörsi Infó) A budaörsi Gróf Bercsényi Zsuzsanna Városi Könyvtárnak 2016 januárja óta új igazgatója van: Csabay Károly. Kinevezés óta három hónap telt el. Arról kérdeztük, hogy hogyan sikerült beilleszkedni az új környezetbe.

 

 

Csabay Károly a Budaörsi Infónak elmondta, hogy a könyvtárral és a munkatársakkal való ismerkedésen már túl van, már a bemutatkozó szakasz végére értek, folytatódhat az érdemi munka.

„Egyik munkatársunktól sajnos meg kellett válnunk, így nemsokára új munkaerőt keresünk majd a felnőtt olvasószolgálatra. Ennek a pályázatnak a kiírását hamarosan megtesszük.

Patkós Ilona kolléganőnkkel közös megegyezés alapján elvált az utunk, mert két nappal januári munkába állásom után betegállományba vonult, végül is nem tudtunk együtt dolgozni.

Távozását mindenképp nagy veszteségnek fogom fel, hisz egy olyan munkatársat veszítettünk el, aki elegendő szakmai tudással rendelkezett ahhoz, hogy megírjon egy igazgatói pályázatot.

Ő egy koncepciózus és a könyvtár működését átlátó értékes kolléga, aki sokat segíthetett volna egy új igazgatónak talán pont ebben a három hónapban. Ez egy olyan gesztus lett volna a részéről, ami jólesett volna és nagyra értékeltem volna.

Viszont az élet megy tovább és arra törekszünk, hogy a Könyvtárat a legmagasabb színvonalon működtessük.

Szeretném viszont megemlíteni, hogy nagyon sok, és nagyon kedves segítséget kaptam a kulturális intézmények vezetőitől az elmúlt három hónapban.

Le a kalappal. Budaörsön egy olyan kulturális intézményrendszer működik, amit tényleg a legnagyobb tisztelettel említek.”

 

 

varosikonyvtar6

 

 

Milyen programok várhatóak a Könyvtárban a következő hetekben?

„2016. április 20-án 18:30-tól A svábok bejövetele című könyv bemutatójára kerül majd sor. Ez egy történelmi regény a 18. századi nagy dunai német bevándorlásról, amely 1913-ban jelent meg.

A könyvet Lóczy István, az Imedias Kiadó vezetője mutatja majd be. A könyv szerzője: Adam Müller-Guttenbrunn (1852-1923) író, újságíró, színházi rendező.

2016. május 4-én pedig Csongrádi Kata érkezik hozzánk. Erről a programunkról hamarosan több információt is megosztunk önökkel.

Május hónapban ez lesz az utolsó programunk, majd pedig egy rövid leállás következik a programszervezésben. Ettől függetlenül könyvtárunk ugyanúgy nyitva tart olvasóink előtt, mint eddig.

Augusztus hónapban viszont egy hónapra bezárunk, és átláthatóbbá tesszük a rendszerünket.”

 

Tervezik az épület felújítását is, vagy csak az írásos anyagok rendezését?

„Ebben az évben az épület villanyszerelési problémáit szeretnénk még megoldani, viszont festésre 2016-ban már biztosan nem fogja futni a keretünkből. Bízunk benne, hogy erre a célra jövőre lesz forrásunk. 2016. április 12-én volt egy olyan bizottsági ülésünk, ahol világossá vált számunkra, hogy hosszútávon kell ebben az épületben gondolkodnunk, nem lesz építkezés.

Amikor megírtam az igazgatói pályázatomat akkor sem gondoltam ezt máshogy, ebben az épületben gondolkodtam akkor is. Hogy új épületet kapjon a könyvtár annak nincs realitása.”

 

 

varosikonyvtar

 

Amikor már nyilvános lesz a könyvtárban betöltendő új munkahely pályázati kiírása megosztjuk önökkel. Kövessék figyelemmel hírportálunkat.

 

konyvtarosok

 

Április 14-én volt a Könyvtárosok Világnapja, ebből az alkalomból a Budaörsi Infó köszöntötte a budaörsi könyvtárosokat. Ők pedig a világnap tiszteletére ajánlottak önöknek olvasni-, hallgatni-, néznivalókat a könyvtár gyűjteményéből. Nézzék meg korábbi cikkünket!

 

(Budaörsi Infó)

facebook:

0 Komment

Válasz küldése

Be kell jelentkeznie, a komment írásához.