Csenger-Zalán Zsolt sajtótájékoztatót tartott Budaörsön, Wittinghoff Tamás válaszolt

(Budaörs, 2015. szeptember 27. – Budaörsi Infó) 2015. szeptember 26-án szombaton Csenger-Zalán Zsolt (Fidesz) országgyűlési képviselő sajtótájékoztatót tartott Budaörsön. A téma Budaörs és a menekültügy. Wittinghoff Tamás, Budaörs polgármesterének válaszát cikkünkben olvashatják.

 

A hétvégén sajtótájékoztatót tartott Csenger-Zalán Zsolt országgyűlési képviselő Budaörsön. A Budaörsi Infó az eseményre hivatalos meghívót, értesítőt nem kapott. A jelenlévők száma alapján túl sokan mások sem.

A sajtótájékoztatót a Budaörsi Városháza hátsó csarnokoszlopai alatt tartották meg. A képviselő úr nehezményezte, hogy a hétvégén az eső ellenére sem tudott bemenni a Városháza belső terébe, és ott megtartani beszédét.

A jelenlévőkkel először ismertette a menekült helyzet alakulását az elmúlt időszakban Magyarországon. Majd elmondta, hogy azért pont Budaörsön tartja a jelenlegi sajtótájékoztatót, mert Budaörs érintett volt a „migrációs mozgásban”.

 

Csenger-Zalán Zsolt

Csenger-Zalán Zsolt

 

„Komolyabb ok is van sajnálatosan. A legutolsó testületi ülést követő nyilatkozat-csatában Wittinghoff Tamás egy rémhírt hitelesített saját szavaival és nyilatkozatával.

Azt mondta, hogy a Kormányhivatal tárgyalásokat folytat egy budaörsi területtel kapcsolatban menekülttábor létrehozásában.

A polgármester úr és Budaörs város vezetése pontosan tudta, hogy semmiféle ilyen szándék nincsen.

Egy körülbelül két héttel ezelőtti megbeszélésen, amikor a környék polgármestereit egy szokásos megbeszélésre invitáltam (2015. szeptember 11. – Budakeszi, Településvezetői konzultáció – a szerk.) akkor a polgármester úr képviseletében Kálóczi Imre alpolgármester ott volt,  feltette azt a kérdést, hogy van-e ilyen szándék, mert pletykaszinten lehet róla hallani.

Akkor kijelentettem, hogy semmi ilyen szándék nincs. Budaörsön, Pest megyében, lakott területre menekülttábor céljára ingatlant nem veszünk bérbe.

Arra kérném Wittinghoff Tamás polgármester urat és minden politikust, hogy tartózkodjon mindenki attól, hogy ezt a kérdést, a menekültek sanyarú helyzetét alantas, piti, helyi politikai célokra ne használják fel.”

 

 

A sajtótájékoztató után felkerestük Wittinghoff Tamást, Budaörs polgármesterét, és arra kértük, hogy reagáljon az elhangzottakra.

 

Wittinghoff Tamás

Wittinghoff Tamás

 

„Úgy tűnik, képviselő úr teljesen elveszítette a realitásérzékét, s miként már oly sokszor, most is valótlan állításokkal igyekszik alátámasztani egy általa kreált koncepciót. A „rémhírterjesztés” különösen szép gyöngyszem mondandójában. Akik kicsit is járatosak a történelemben még jól emlékszenek a „kommunisták” kedvenc fordulatára a nekik nem tetsző véleményeket képviselőkkel szemben. Plakát is őrzi ezt („Te sötétben bujkáló, rémhírterjesztő ellenforradalmár reszkess!”).

Nos, ami a tényeket illeti. A nyílt testületi ülésen az derült ki, hogy a szóbeszéd, melyről már sokan hallottunk nem alap nélküli, hiszen „az egyik budaörsi belvárosi ingatlant – a tulajdonosok képviselőinek állítása szerint – a fideszes vezetésű kormányhivatalnak kívánják bérbe adni, menekülttábor céljára. Az ingatlan közvetlenül egy általános iskola mellett, a város központjában található.” (szó szerinti idézet abból, amit a budaörsi Fidesz frakció közleményére válaszként közzétettem)

Az is tény, hogy a tulajdonosok képviselői ezt állították még az ülés alatt, (s erről írásos dokumentum áll rendelkezésre): az ingatlant „október 01-től bérbe adjuk a kormányhivatalnak”.

Az már csak hab a tortán, hogy képviselő úrnak (mint egy kérdésre adott válaszból kiderült) fogalma sem volt arról, melyik területről van szó… (újságírói kérdésre a sajtótájékozatón kiderült, hogy Csenger-Zalán Zsolt konkrétan nem tudja, melyik területről van szó – a szerk.)

Miként vélhetően azt sem tudja, hogy az ingatlant kezelők arra hivatkoznak, hogy olyan erős Fideszes kapcsolataik vannak, amely több szinttel feljebb van, mint képviselő úr…

Ezek után felelős vezetőként egyet tehettem, írásban fordultam a Kormányhivatal vezetőjéhez, ismertetve a tényeket, majd a következőt kérve:
„A budaörsiek ezzel kapcsolatos kérdéseire válaszként szeretném a kormányhivatalt megvédeni ezen állítástól. Kérem, hogy nyújtson ebben segítséget azzal, hogy írja meg nekem, – az ügy sürgősségére tekintettel postafordultával – hogy a menekülttábor itteni létesítésére vonatkozó állítás valós-e.”

Válasz nem érkezett, csak az egyik helyi médiában jelent meg cáfolat a Kormányhivatal nevében, majd Csenger-Zalán képviselő sajtótájékoztatója. Gondolom, így működik a jó állam.

Minősíteni is nehéz jogállami mércével, miként lehetséges az, hogy egy hivatal a másik hivatalnak nem a hivatalos úton válaszol, hanem a sajtón keresztül üzenget.

Egy dolog világosan látszik, itt valaki nem mond igazat. Hogy ki az, talán majd egyszer az is kiderül…

Csak emlékeztetőül Csenger-Zalán képviselő volt az, aki lelkesen kommentálta a járási rendszer (Budaörsöt negatívan érintő) kialakítását, az iskoláink államosítását, semmit nem tett a rajtunk áthaladó autópálya díjfizetőssé tétele ellen, neki van papírja arról, méghozzá bírósági, hogy tudatos hazugsággal igyekezett más esetben rossz színben feltüntetni személyemet és a hivatalt, s helyesnek tartotta volna, hogy Budaörsöt igazságtalanul 100 milliós bírsággal sújtsák, mely természetesen szintén bíróságon bukott el…”

 

(Budaörsi Infó)

facebook:

0 Komment

Válasz küldése

Be kell jelentkeznie, a komment írásához.