A magyar tudomány ünnepe – Konferenciát rendeznek pénteken Karikó Katalin tiszteletére

Konferenciát rendeznek Karikó Katalin tiszteletére a Magyar Tudomány Ünnepe alkalmából, neves kutatók részvételével a Magyar Tudományos Akadémián (MTA) pénteken – közölte az MTA.

 

 

Milyen hosszú távú hatásai vannak a Covidnak? Mit tudhatunk az mRNS-vakcina daganatellenes szerepéről? Mi jellemzi a Covid-19 betegséghez köthető közvetlen halálozás jelentős részéért felelős immuntrombózis folyamatát? Egyebek mellett ezekre a kérdésekre is választ kaphatnak az érdeklődők a Magyar Tudomány Ünnepe alkalmából rendezett konferencián az MTA Dísztermében.

A közlemény szerint a programon neves kutatók, klinikusok, intézmények és kormányzati szervek vezetői ismertetik a Covid-19 diagnosztikájában, a betegség megelőzésében és terápiájában meglévő lehetőségeket és korlátokat. Az előadók a járvány onkológiai, virológiai, genetikai, patológiai és immunológiai aspektusait egyaránt bemutatják.

Előadást tart többek közt a Korányi Pulmonológiai Intézet főorvosa, Moldvay Judit; Jakab Ferenc, a Virológiai Nemzeti Laboratórium vezetője és Müller Veronika, a Semmelweis Egyetem Pulmonológiai Klinikájának igazgatója. Karikó Katalin, a SarsCov-2 elleni mRNS vakcina kifejlesztője konferenciahíváson keresztül vesz részt az ülésen.

A részletes program és a regisztráció az MTA honlapjáról érhető el (www.mta.hu).

 

facebook:

0 Komment

Válasz küldése

Be kell jelentkeznie, a komment írásához.