A budafokiak folytatják a harcot a Budaörsi Repülőtér zajterhelése miatt

(Budaörs, 2021. július 28. – Budaörsi Infó) A hosszas tárgyalásokkal kiharcolt iskolakör-módosítás ellenére a Budaörsi Repülőtér körüli zajterhelés alig csökkent, ezért számos környékbeli lakó juttatta el panaszait ez ügyben az önkormányzathoz Budafokon. Egy korábbi fogadóóráján Karsay Ferenc polgármester is kapott ezzel kapcsolatos kérdést, amire válaszul elmondta, nem fogja annyiban hagyni az ügyet, és mindent elkövet, amit lehet, a helyzet megoldására – írta meg a Budafok-Tétény, Budapest XXII. Kerület Önkormányzata a közösségi oldalán 2021. július 29-én.

 

 

Az önkormányzat újabb zajterheléses vizsgálatba kezdett és a szabálytalan repüléseket és a megnövekedett zajt jelenteni fogják a hatóságnak – írta meg Budafok-Tétény Önkormányzatának Hírlevele.

 

 

2019_05_16_Budaors_repuloter_honvedelem_napja_proba0_net

 

Időközben a helyi lakosság is akcióba kezdett, helyi illetőségű Facebook-csoportokban csendes demonstrációt szerveztek a reptérhez, ahol aztán a körzet országgyűlési képviselője, Molnár Gyula vezetésével molinókon üzentek az illetékeseknek.

A lakosok a kommenteken kívül további, kartonlapokra írt üzenetekkel is tiltakoztak. Sokan a pilótákat, még többen pedig a reptér vezetését bírálták, akiknek az üzenetek feladói szerint fontosabb saját gazdasági érdekük, mint a környékbeliek élete.

„Az óvoda ablakai remegnek, a gyerekek felsírnak” – üzente az egyik felirat, de olyan is volt, aki azt nehezményezte, hogy a „kutyák is pánikolnak” a zaj miatt. Egy felháborodott lakó azt írta: „elég volt a törvényen kívüli felelősök cinizmusából, feleljenek a felelősök!”

 

 

Nyolcvan éve nyitott meg a budaörsi repülõtér

 

Karsay Ferenc polgármester az üggyel kapcsolatban úgy nyilatkozott, megérti a lakók felháborodását, hiszen az úgynevezett tanulókör megváltoztatásáról szóló megállapodást sokan nem tartják be, és berepülnek az Erdődűlő fölé, nem fordulnak el a kamaraerdei víztorony előtt.

Az önkormányzat ezért lakossági kérésre újabb zajmérést végeztet, amely július végén zárul, és a korábbiaknál részletesebb lesz. A lakók által kért pontokon mérnek majd, hogy megállapíthassák, a repülők zaja átlépi-e a megengedett határértékeket.

„Amennyiben a határértékeket átlépték, ismét a hatósághoz fogok fordulni, és ebben újra kérem az országgyűlési képviselők segítségét is” – jelentette be a polgármester.

Azt is dokumentálni szeretnék, ha a kisrepülők némelyike elhagyja a számára kijelölt útvonalat. A lakók segítségét is kérik abban, hogy készítsenek fotókat, videókat a renitens pilóták gépeiről a pontos időpont és hely meghatározásával.

 

Korábbi cikkeink a témával kapcsolatban:

A budafokiak harcolnak a Budaörsi Repülőtér okozta zajproblémákkal – A budaörsieket is érintheti az ügy

Állami szervezet kapta meg ingyen a Budaörsi Repülőteret és jogosult bármilyen továbbhasznosításra is

Legutóbb Újbuda miatt nem került a repülőtér Budaörs kezelésébe – Vajon mi lesz a sorsa?

Nyolcvan éve nyitott meg a budaörsi repülőtér

Az új üzemeltetőtől függetlenül zavartalanul üzemel tovább a budaörsi repülőtér

A Goldtimer Alapítvány interaktív múzeumot javasol a budaörsi repülőtérre

Új tulajdonosa lesz a Budaörsi Repülőtérnek?

(Budaörsi Infó / via Budafok-Tétény hivatalos Hírlevele)

 

facebook:

0 Komment

Válasz küldése

Be kell jelentkeznie, a komment írásához.