Megszűnt a sípoló hang Kamaraerdőn, a monoton zaj problémája még megoldásra vár

(Budaörs, 2019. szeptember 3. – Budaörsi Infó) Korábbi cikkünkben már olvashattak arról, hogy 2019. augusztus 26-án kamaraerdei lakosok egy csoportja a helyiek képviseletében felkereste Kuczera Lajost, a Catone Kft képviselőjét, hogy személyesen egyeztessenek vele azzal kapcsolatban, hogy hogyan lehetne megszüntetni az évek óta hallható ipari zajokat Kamaraerdőn a cég környezetében. Az egyeztetés sikeres volt, az egyik probléma úgy tűnik megoldódott.

 

 

A találkozó alkalmával két problémát vázoltak fel a lakosok Kuczera Lajosnak: az egyik a több éve hallható monoton zaj, ami miatt nem tudnak pihenni, a másik pedig a sípolás, amit bizonyos időközönként lehet csak hallani.

 

A találkozó alkalmával Kuczera Lajos elmondta, hogy szerinte a sípoló hang abból adódik, hogy este hűtik a kocsikat, mert 22 óra után már nem rakodnak, hanem korábban felrakják a teherautókra a szállítmányt.

Elmondta azt is, hogy az összes ilyen pótkocsit átvizsgálják, lecserélik, és megkeresik a problémát.

A második lépés pedig az lenne, hogy lecserélik kompresszort is. Ezen felül azt is megvizsgálják, hogy a ventilátorok hangját hogyan lehetne tompítani.

 

 

catone3

 

A találkozó alkalmával Kuczera Lajos ígéretet tett arra, hogy 2019. augusztus 31-ig felkutatják az erős sípoló hang forrását, és biztosította a lakókat arról, hogy szeptember 8-ig megszüntetik ezt a problémát olasz szakértőkkel együttműködve.

 

A találkozót követően Kuczera Lajos arról tájékoztatta írásban a lakosokat, hogy a sípoló zaj forrását megtalálták, a megszüntetésére vállalt határidőt (09.08.) tudták tartani, a sípolást megszüntették.

Továbbá beszélt Kálóczy Imre alpolgármesterrel az Önkormányzat és a Catone Kft. közötti, zajcsökkentésről szóló együttműködés testületi ülés elé terjesztéséről. A tájékoztatás szerint az alpolgármester úr legközelebbi vezetői ülésen elindítja a folyamatot.

Hozzátette, hogy ennek az együttműködésnek az a célja, hogy a zajterhelés rendelet szerinti határértékénél is alacsonyabb értékeket érjenek el.

Kiemelte azt is, hogy a lakosok által kilátásba helyezett peres eljárás megindítása új helyzetet teremtene, és ebben az esetben a Catone Kft. is peres úton érvényesítené az érdekeit, mindemellett tevékenysége során pontosan betartja az előírt határértéket.

 

Így hát első körben örülhetnek a lakosok, hiszen a személyes találkozónak lett eredménye.

Az egyik zajforrás megszűnt. Bízunk abban, hogy a többi probléma is megoldódik. 

 

 

Korábbi cikkek a témával kapcsolatban:

Az ígéretek szerint szeptember 8-ig megszűnhet a Kamaraerdőn hallható sípoló zaj

Nem szűnik a zaj Kamaraerdőn – A lakosok azt fontolgatják, hogy feljelentést tesznek és aláírásgyűjtésbe kezdtek

Keresi a megoldást az Önkormányzat és a Catone Kft. a kamaraerdei zajszennyezés ügyében

A nagy zajra panaszkodnak a budaörsi Kamaraerdő egy részén

 

 

(Budaörsi Infó)

 

 

facebook:

0 Komment

Válasz küldése

Be kell jelentkeznie, a komment írásához.