Hehl István-díjasok – Thurzó Éva szakápoló, asszisztens

(Budaörs, 2019. február 16. – Budaörsi Infó) Egy húsz éve az intézményben gyógyító orvos és két szakápoló munkáját honorálta az év vége alkalmából a Budaörsi Egészségügyi Központ. Az első alkalommal adományozott Hehl István-díj a tavasszal váratlanul elhunyt ortopéd orvos nevét viseli.

 

 

A 2018 karácsonyán első ízben átadott Hehl István-díjat az 1999 óta a budaörsi rendelőben gyógyító dr. Bálint Beáta radiológus szakorvos, Thurzó Éva járóbeteg-ellátásban dolgozó szakápoló és Tóth Mária, az Egynapos Sebészeti Részleg szakápolója vehette át.

 

hehlistvandij2

 

A díj egyben megemlékezés a májusban váratlanul elhunyt dr. Hehl István ortopédszakorvos sportorvosról, aki évekig rendelt a Budaörsi Egészségügyi Központban, és az ország egyik legkiválóbb térdspecialistájaként számos betegen végzett életminőség-javító beavatkozást az intézmény egynapos sebészeti részlegén.

 

 

hehlistvandij

 

A díjat Zsákai Zoltán, az egészségügyi központot üzemeltető Jump Consulting Kft. ügyvezetője és dr. Gamal Eldin Mohamed orvosigazgató adta át a díjazottaknak a családot képviselő Hehl Balázs és Budaörs polgármestere, Wittinghoff Tamás polgármester jelenlétében.

Zsákai Zoltán a Budaörsi Infónak elmondta, hogy az egészségügyi dolgozók megbecsülését és elismerését alapvető fontosságúnak tartja.

 

zsakai

 

„Hehl István emberi minősége és ezzel párhuzamosan szakmai teljesítménye mindannyiunk számára példaértékű volt. Hirtelen bekövetkezett halálával pedig pótolhatatlan űrt hagyott maga után. Integratív és professzionális tevékenységével megalapozta a budaörsi egynapos sebészet ortopédiai területen elért jó hírnevét.

Folyamatosan dolgozunk azon, hogy újabb és újabb módokon segítsük a dolgozóinkat a munkájuk könnyebb és hatékonyabb elvégzésében. A díj lényege az, hogy az itt dolgozó kollégák érezzék, hogy a vezetés elismeri a munkájukat, és büszkék vagyunk arra a teljesítményre, amit nyújtanak.”

A díjazottakról az intézmény igazgatójából, orvos igazgatójából és ápolási igazgatójából, valamint az orvosok és szakápolók képviselőiből összeállított bizottság döntött.

A pénzjutalommal járó díjat hagyományteremtő szándékkal alapították, ezentúl évente ítélik oda.

 

 

Thurzó Éva szakápoló

 

Thurzó Éva 2000 óta dolgozik az Egészségügyi Központban. Asszisztensként és ápolóként dolgozik.

 

hehl_dijazottak2018 (1)

„Azért ezt a pályát választottam, mert ez állt hozzám a legközelebb. Szeretem a kisbabákat, védőnő szerettem volna lenni gyerekkoromban. Jó érzés hogy segíthetek más embereken, az én szakmám egy olyan hivatás, ahol lehet tudni, hogy van értelme annak, amit csinálunk.

A betegek elismerik a munkámat ezért szeretem, amit csinálok, viszont ami sokszor nehézséget okoz, az némely ember modora és figyelmetlensége.”

 

Ha bármin változtatna az egészségügyben, mi lenne az?

“Ez egy igen összetett probléma, amire nem lehet egy mondatban válaszolni, de szerintem mindenki tudja a választ.”

 

Kinek ajánlaná, hogy ezt a szakmát válassza?

“Csak nagyon elhivatott és türelmes embereknek ajánlanám.”

 

Milyen érzés volt átvenni a kitüntetést?

“A kitüntetést átvenni nagyon nagy megtiszteltetés volt. Jó érzés, nem számítottam rá, és külön jó érzés, hogy dolgozhattam Hehl doktor mellett, sajnálom, hogy már nincs köztünk. Magyarországon az egészségügyi dolgozók nagy teher alatt vannak, felelősségteljes, nehéz munkát végeznek, cserébe kevés elismerést kapnak.

Fontos minden figyelem és méltányosság, amit nagy tisztelettel köszönök Hehl doktor családjának és az Intézetnek.”

 

Milyen távlati tervei vannak?

“Távlati terveim nincsenek, de szeretnék egészségileg rendben lenni. A Budaörsi Egészségügyi Központ különösen ügyel arra, hogy a legjobb körülményeket és maximális figyelmet biztosítson.”

 

 

A sorozat további részei:

Hehl István-díjasok – Tóth Mária szakápoló

Hehl István-díjasok – Bálint Beáta radiológus szakorvos

 

 

(Budaörsi Infó)

facebook:

0 Komment

Válasz küldése

Be kell jelentkeznie, a komment írásához.