Új életmentő eszközöket kapott a Budaörsi Mentőállomás

(Budaörs, 2017. december 8. – Budaörsi Infó) 2016. november 17-én járt legutóbb a Budaörsi Mentőállomáson az Országos Mosolyért Közhasznú Egyesület és két új eszköz adományozásával könnyítette meg a budaörsi mentők dolgát. Idén infúziós pumpát, két speciális vágóollót és egy légút-biztosítási eszközt vásároltak a budaörsi mentőknek.

 

 

Az átadón részt vett Nagy Gábor a Budaörsi Mentőállomás vezetője, Földvári László, Törökbálint alpolgármestere, Kiss Kálmán, régióvezető mentőtiszt, Győrfi Pál az Országos Mentőszolgálat sajtó szóvivője, Nagy István a Mosoly Egyesület vezetője.

Az eszközök megvásárlásához támogatásával hozzájárult Törökbálint Önkormányzata is.

Nagy Gábor a Budaörsi Infónak elmondta, hogy az infúziós pumpa, szabályozott dózisú és folyamatos, gyógyszeradagolást tesz lehetővé, alapfelszereltsége minden eset/roham kocsinak.

“A régi elavult készülékünk került lecserélésre ezzel a korszerű intelligens készülékkel. A Laryngoscope készlet, az emelt szintű légútbiztosítás (intubáció) elengedhetetlen kelléke a légút feltárásában segít, a tubus bevezetéséhez. Az eddig használtnál sokkal jobb minőségű, megbízhatóbb eszköz.

 

mentoallomas17_12_07_ujeszkozok (3)

 

A Leathermann ollók, pedig a súlyos sérült, életveszélyben lévő betegek ruházatának levágására (akár motoros bőrruhát, protektorokat, cipzárakat is átvág) emellett ablaktörő kalapácsként és biztonsági öv vágóként is funkcionál majd.

Nagyon köszönjük, hogy ezeknek az eszközöknek a megvásárlásával segítik a munkánkat!”

 

mentoallomas17_12_07_ujeszkozok (1)

 

Az Országos Egyesület A Mosolyért Közhasznú Egyesületről:

Az “Országos Egyesület A Mosolyért Közhasznú Egyesület” közhasznú szervezet, mely 2008-ban dolgozta ki egészségügyi és- szociális intézménysegítő projektjét azzal a céllal, hogy kórházakat, gyermekintézményeket 2009-től pedig már mentőszervezeteket támogasson olyan műszerek adományozásával, melyek a gyógyításhoz nélkülözhetetlenek, de az intézmények saját erőből nem, vagy csak nagy nehézségekkel tudják beszerezni szűkös anyagi helyzetük miatt.

Ma Magyarországon nagyon sok kórház, mentőszervezet és gyermekintézmény – bár eredményeik világszintűek – küzd súlyos nehézségekkel az elavult régi műszerpark és a támogatások hiánya miatt.

Számos vidéki intézménynek nyújtanak segítséget, mivel műszerparkjuk olyannyira elavult és elhasználódott, hogy azok javítása lehetetlen, az új műszerek pedig olyan költségesek, hogy azok beszerzését nem tudják megfinanszírozni. Ezeken a gondokon szeretnének továbbra is segíteni.

Az egészség mind addig természetes, míg nem sérül és sajnos minden családban van olyan hozzátartozó – legyen szó gyermekről, felnőttről, idősről, aki rászorul a segítségre.

Az Egyesület bár elsődlegesen gyermekintézmények- és kórházak, mentőszervezetek támogatását tűzte ki céljául, ennek ellenére, az elmúlt években számos más szociális intézménytől is érkezett segítségkérő megkeresés. számukra

Ezek az intézmények – a teljesség igénye nélkül – mozgássérült intézet, idősek otthona, gyermekotthon, stb. szintén szűkös költségvetésből gazdálkodnak, így bővítésre és fejlesztésre már nem tudtak megtakarítást biztosítani.

A jövőben is szeretnék feladatainkat az elmúlt évekhez hasonló eredményekkel folytatni, a rászorultságot észrevenni, önzetlenül segíteni annak érdekében, hogy valamennyi hozzájuk forduló intézmény súlyos helyzetén könnyítsék, mert amit nevén neveznek, az megindít és cselekvésre késztet.

A sikereik nem valósulhattak volna meg azon állhatatos Támogatók nélkül, akik a folyamatosan romló gazdasági nehézségek ellenére is fontosnak érezték „egy jó ügy” támogatását.

Az Egyesület hisz abban, hogy a jövőben is megtalálja azokat az önzetlen Támogatókat, akik segítik a nemes célok megvalósulását.

 

(Budaörsi Infó)

 

 

facebook:

0 Komment

Válasz küldése

Be kell jelentkeznie, a komment írásához.