“Mézes reggeli” a budaörsi Mákszem Óvodában is

(Budaörs, 2016. december 9. – Budaörsi Infó) 2016. december 7-én a Zsámbéki-medence és Térsége Gazdakör a budaörsi Mákszem Óvodában folytatta a méz népszerűsítő akcióját.

“Egy nap barátok nélkül olyan, mint a bödön egy csepp méz nélkül.”
Micimackó

Korábbi cikkeinkben már olvashattak arról, hogy a budaörsi Gazdakör is becsatlakozott a “mézes reggeli” programba, amelynek keretén belül népszerűsítik a magyar mézet. Már több helyi iskolában és óvodában jártak, és reggeli kóstolóval lepték meg az iskolásokat és az óvodásokat.

mezesreggeli_makszem-1

A legutóbbi helyszín a budaörsi Mákszem Óvoda volt, ahol vajas mézes kenyérrel kínálták a gyerekeket.

mezesreggeli_makszem-8

mezesreggeli_makszem-3

mezesreggeli_makszem-7

 

Mayer László, a Zsámbék-medence és térsége Gazdakör gazdasági elnökhelyettese és méhésze a Budaörsi Infónak elmondta, egy krém- és egy vegyes virágmézet hoztak az óvodásoknak.

A kóstoló után azt is megtudhatták a gyerekek, hogy hogyan készül a méz, és hogy vannak “válogatós” méhek is, akik nem minden virágra szállnak rá. A leginkább az érdekelte a kicsiket, hogy hol laknak a méhek, és hová gyűjtik a mézet. A Gazdakör méhésze elárult minden kulisszatitkot az ovisok legnagyobb örömére.

 

mezesreggeli_makszem-5

mezesreggeli_makszem-4

mezesreggeli_makszem-2

 

Az akció folytatódik. A tervek szerint minden budaörsi óvodába és iskolába szeretnék felhívni a figyelmet a mézfogyasztás fontosságára.

 

(Budaörsi Infó)

 

 

facebook:

0 Komment

Válasz küldése

Be kell jelentkeznie, a komment írásához.