Nyilvánosak a budaörsi forgalomszámlálás hivatali megrendelésének részletei

(Budaörs, 2015. február 6. – Budaörsi Infó) Miután a budaörsi helyi Fidesz úgy reagált a megyei útdíjjal kapcsolatos polgármesteri sajtónyilatkozatra, hogy nem hisznek a polgármesternek és megkérdőjelezik a mérések hitelességét a Budaörsi Önkormányzat nyilvánosságra hozta a forgalomszámlálással kapcsolatos részleteket.

Wittinghoff Tamás, Budaörs polgármestere az előző év decembere óta minden lehetséges fórumon azt hangsúlyozza, hogy a megyei útdíj bevezetése nem átgondolt, és hogy változtatásra van szükség. Ahogy egyre nyilvánvalóbbá vált, hogy több, eddig nem fizetős szakasz is fizetőssé válik, sokan csatlakoztak ahhoz az állásponthoz, ennek a díjnak a bevezetése a kormány részéről nem megfelelő döntés.

Több egyeztetés is történt az üggyel kapcsolatban, amit egyik oldalról így, másik oldalról pedig teljesen máshogy tálaltak a közvélemény felé.

A megyei útdíj bevezetésre került, és amit sikerült vele elérni, hogy megnőtt a pályamatricák vásárlásának a száma, különösképpen Pest megyében.

A megnövekedett eladásokkal párhuzamosan azonban Budaörs város forgalma is megnőtt. Elkészült ugyanis a Budaörsi Önkormányzat által megrendelt forgalomszámlálás eredménye: napi 2-3 ezerrel több autó halad át Budaörsön, mióta fizetős lett az M1/M7 közös bevezető szakasza! – írta Wittinghoff Tamás kedden kiadott sajtónyilatkozatában.

„Átlagosan 15 százalékkal növekedett meg a forgalom a Budaörsöt átszelő főútvonalon, de vannak szakaszok, ahol 35 százalékkal többen autóznak mint két éve. Az önkormányzat megbízásából ugyanaz a cég és ugyanazon pontokon végezte a forgalomszámlálást.”

 

A polgármester sajtónyilatkozatára a budaörsi helyi Fidesz azonnal reagált, és azt nyilatkozta, hogy nem hisznek a polgármesternek, megkérdőjelezik a mérések hitelességét.

Nagy Sándor András a helyi Fidesz elnöke azt kérte, hogy hozzák nyilvánosságra a szerződéseket és a felmérések eredményeit, továbbá a korábbi vizsgálatok eredményeit és részleteit, amelyek az összehasonlítás alapját képezik.

Hozzák nyilvánosságra a szerződéseket és a felmérések eredményeit, továbbá a korábbi vizsgálatok eredményeit és részleteit, amelyek az összehasonlítás alapját képezik.

 

A helyi Fidesz szervezet nyilatkozata után a Budaörsi Önkormányzat közzétette a mérésekkel kapcsolatos hivatali eljárás menetét, illetve a keletkezett dokumentumokat.

A főúton végzett forgalomszámlálásra elsőként a Főmterv Zrt-től kért árajánlatot a Budaörsi Polgármesteri Hivatal, mivel a cég már korábban végzett hasonló munkát a városban. Az ajánlati árat és a vállalási határidőt azonban nem tartotta a hivatal megfelelőnek, ezért a Pannon Engineering Kft-től is kért árajánlatot, amely cég szintén készített már forgalomszámlálást a főúton. A Pannon Engineering Kft. egy hónappal korábbra és kevesebb mint harmadannyiért, 360 ezer forint + áfa összegért vállalta a munka elvégzését, ezért az ő ajánlatukat fogadta el az ajánlatkérő.

Kapcsolódó dokumentumok:

 

Árajánlatkérés

Főmterv első ajánlat

Főmterv második ajánlat

Pannon Engineering – Árajánlat és megrendelés

Tájékoztató levél a polgármester számára

Cégismertető, referenciák

Szakmai önéletrajz

Budaörs városi és elővárosi közlekedési rendszerének összekapcsolása, intermodális csomópont kialakítása, kitekintéssel a térség hosszú távú közlekedésfejlesztési lehetőségeire

 

 

(Budaörsi Infó, forrás: budaors.hu)

facebook:

0 Komment

Válasz küldése

Be kell jelentkeznie, a komment írásához.