Magyarországról szipkázná el a turistákat Románia legnagyobb fürdőkomplexuma

(Budaörs, 2014. július 26. – Budaörsi Infó) Románia legnagyobb szabadidő-komplexuma épül a Félix fürdőben, Nagyvárad mellett. A 29 millió eurós befektetéssel épülő komplexum ősszel nyitja meg kapuit a turisták előtt. Nem titkolt céljuk, hogy a szomszédos sikeres magyar létesítményektől csábítsák át magukhoz, főleg a román turistákat.

 

Az ország legnagyobb szórakoztató komplexumának munkálatai a célegyenesbe értek, amely az egyik legmodernebb lesz Európában. Ősszel már a turisták is élvezhetik a létesítmény szolgáltatásait.

Két ötcsillagos szálloda, 14 medence, új kezelési központ a legmodernebb felszerelésekkel, korszerű konferenciatermek, éttermek, valamint egy rekreációs központ. Ezek közül választhatnak a turisták, akik a Félix fürdőbe mennek pihenni.

 

 

A szomszédos magyar fürdők és strandok versenytársai kívánnak lenni

 

Az új komplexum hét termálvizes és hét melegített vízes medencével szolgál majd. A vendégek számtalan kikapcsolódási és szórakozási lehetőségek közül választhatnak: hidromasszázs berendezések, víz alatti masszázságy, vízi gomba, egy speciális medence, ahol a látogatókat színes fények, jacuzzi, csúszda, belső barlang fogadja.

A beruházás 2010-ben kezdődött és idén augusztusban indul a próbaidőszak, majd október második felében nyitják meg a kapukat a nagy nyilvánosság számára.

„Arra számítunk, hogy maximum két és fél év kell, hogy a vállalkozás nyereséges legyen. A beruházás várhatóan körülbelül 15 év alatt térül meg. Világos, hogy a magyar szomszédoktól csábítunk majd át turistákat!” – mondta a létesítmény igazgatója Florian Serac.

A Félix fürdő fejlesztési tervei grandiózusak. 2020-ig el akarják érni, hogy a létesítményeik all inclusive szolgáltatásokat tudjanak kínálni.

A magyarok példája adta az ötletet a tervekhez és a döntéshez. Köztudott, hogy a magyarok a keleti országrészben mindenféle beruházást eszközöltek, olyan strandokat építettek, amelyek nem rendelkeznek olyan vízminőséggel mint a mi forrásaink, és mégis vonzzák a románokat és nem csak Erdélyből, hanem az egész országból – írta a Vocea Transilvaniei.

felix_furdo_komplexum_2014

(http://www.voceatransilvaniei.ro/cel-mai-mare-complex-de-agrement-din-romania-se-construieste-baile-felix-vezi-cum-o-sa-arate/).

(Budaörsi Infó)

facebook:

0 Komment

Válasz küldése

Be kell jelentkeznie, a komment írásához.