„Ez elsősegélynyújtást megtanulni gyerekjáték!”

(Budaörs, 2014. július 17. – Budaörsi Infó) „Ez elsősegélynyújtást megtanulni gyerekjáték!” mottóval viszi el az társadalmi elsősegélynyújtás ügyét a legnagyobb humanitárius szervezet országszerte kicsikhez és nagyokhoz egyaránt.

 2014. július 2-án a Katolikus Karitász nyári napközis gyermektáborában mutathatta be az elsősegélynyújtás alapjait Dabason a Magyar Vöröskereszt Pest Megyei Szervezetének 3. számú Területi Szervezete. A közel háromórás interaktív foglalkozáson a Magyar Vöröskereszt alapelveivel, mozgalmi tevékenységével is megismerkedhettek a gyerekek.

Közel negyven általános iskolás gyermek számára játékos formában mutatta be egy mentőtiszt partnerünk és két területi munkatársunk az életmentő segítségnyújtás alapjait, a nagy arányban alsó tagozatos gyermekek az újraélesztés, sebkötözés, segítségkérés, mentőhívás alapjait sajátíthatták el.

A Magyar Vöröskereszt egyik legfontosabb tevékenysége az elsősegélynyújtás ügyének népszerűsítése. A kiskorban, játékos formában elsajátított alapvető segítségnyújtás emberéleteket menthet meg.” – nyilatkozza Hidvégi Balázs, a 3. számú Területi Szervezet vezetője.

A bemutató végén a Magyar Vöröskereszt és Henri Dunant alapelveivel, mozgalmi munkásságával ismerkedtek meg a táborozók. A 180 perces, nem-formális foglalkozás kiváló formája a gyermekek társadalmi felelősségvállalásának növeléséhez, önbizalmuk, segíteni akarásuk megerősítéséhez.

elsosegelynyujtas_dabas

facebook:

0 Komment

Válasz küldése

Be kell jelentkeznie, a komment írásához.