Megkezdődött a magyar fejlesztésű pénztárgépek összeszerelése Budaörsön

Megkezdődött a magyar fejlesztésű CashCube on-line pénztárgép-család három típusának összeszerelése a Tekinvest Holding Kft. és az LA Pénztárgép Kft. közös, ezer négyzetméteres új budaörsi gyártócsarnokában.

 

Temesfői Zsolt, a Tekinvest Holding Kft. ügyvezetője, valamint Várkonyi Gábor, az LA Pénztárgép Kft. ügyvezetője kedden Budaörsön sajtótájékoztatón közölte: a pénztárgép valamennyi hatósági előírásnak megfelel, így a Nemzeti Adó- és Vámhivatal és a Magyar Kereskedelmi Engedélyezési Hivatal (MKEH) elvárásainak is.

A gépekből az idén a tervek szerint 40-50 ezer darabot szerelnek össze, amiből a két cégnek 4-5 milliárd forintos árbevétele lesz.

A fejlesztést és a gyártást a Tekinvest végzi, az LA pedig az értékesítésért felel.

Temesfői Zsolt kiemelte, hogy a készüléket a cég szakemberei fejlesztették ki és magyar munkaerő készíti, több hazai beszállítóval karöltve. A fejlesztés kezdeti szakaszában ötszázmillió forintot fektetett be a Tekinvest, a sorozatgyártás pedig a Gránit Bank együttműködésével indulhatott meg.

Az ügyvezető hangsúlyozta, hogy a magyar mellett a nemzetközi piacokon is sikres lehet a pénztárgép. Hozzátette: a magyar on-line pénztárgép-projektet sok európai uniós tagország kíséri figyelemmel, és számos delegáció érkezik Magyarországra, hogy a tapasztalatokról érdeklődjön.

CashCube pénztárgépet szerel össze egy szakember az újonnan felavatott budaörsi összeszerelő üzemben

CashCube pénztárgépet szerel össze egy szakember az újonnan felavatott budaörsi összeszerelő üzemben

Várkonyi Gábor arra hívta fel a figyelmet, hogy az LA Pénztárgép Kft. által forgalmazott on-line pénztárgép az egyetlen, kizárólag magyar fejlesztésű és gyártású készülék. Hozzátette: előny, hogy csak most lépnek a piacra, mivel felhasználhatták a tapasztalatokat, és már egy jobban tesztelt géppel állhattak elő.

A várakozásokat illetően úgy vélte, hogy a magyar piacban még jelentős tartalék van, mert sok vállalkozás kivárt.

Várkonyi Gábor tájékoztatása szerint jelenleg naponta 700-1000 gépet szerelnek össze Budaörsön, de a kapacitás a duplájára is növelhető.

Az ügyvezető elmondta, hogy az üzem közel száz embernek ad munkát közvetlenül és további több száz embernek a magyar beszállítókon keresztül.

facebook:

0 Komment

Válasz küldése

Be kell jelentkeznie, a komment írásához.