Szabadidejében észlelete a bűncselekmény elkövetését

A budaörsi rendőrök három férfit vettek őrizetbe, akik több áruház parkolójában követtek el lopásokat. A Budaörsi Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya indított eljárást lopás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt J. Károly 34 éves és B. Norbert 31 éves székesfehérvári, valamint J. József  24 éves velencei lakos ellen.

 

Egy szolgálaton kívüli budaörsi rendőr kért segítséget a kollégáitól 2013. november 7-én 16 óra körüli időben, mivel az egyik bevásárlóközpont parkolójában felfigyelt egy olyan, gyanúsan közlekedő gépjárműre, amelynek rendszáma már több alkalommal felmerült az áruházi parkolókban elkövetett lopásokkal kapcsolatosan.

A járőr követni kezdte a személygépkocsit és értesítette a történtekről kollégáit. A személygépkocsit és az abban utazó három férfit a rendőrök az M7-es autópályán ellenőrzés alá vonták. Az autót átvizsgálták, melynek során több, más nevére szóló bankkártyát, különféle okmányokat és pénztárcát találtak. A lefoglalt tárgyak között volt többek között annak a sértettnek a pénztárcája is, aki 2013. november 7-én a délutáni órákban tett feljelentést a rendőrségen a sérelmére elkövetett lopás miatt.

A három férfit a rendőrök elfogták, majd a Budaörsi Rendőrkapitányságra előállították, ahol gyanúsítotti kihallgatásukat követően őrizetbe vették őket. Az illetékes bíróság a gyanúsítottak előzetes letartóztatásának elrendeléséről határozott.

A J. Károly és társai ellen folytatott eljárást a nyomozóhatóság a napokban befejezte, az iratokat vádemelési javaslattal küldte meg az illetékes ügyészségnek.

 

 

facebook:

0 Komment

Válasz küldése

Be kell jelentkeznie, a komment írásához.