Laczik Zoltán: Nők a változásért menetet tartunk Budaörsön

(Budaörs, 2014. április 3. – Budaörsi Infó) Április 4-én, pénteken, 16 órakor indul a „Nők a változásért menet” a Jókai Mór Művelődési Központ elől. 

 

A rendezvénnyel kapcsolatban Laczik Zoltán, az MSZP helyi elnöke és európai parlamenti képviselőjelöltje nyilatkozott a Budaörsi Infónak.

 

Milyen céllal jött létre a “Nők a változásért menet”?

„A  mozgalom általános célja felhívni a figyelmet az ország, és  a nők jelenlegi helyzetének tarthatatlanságára.”

 

Milyen üzenetet szeretnének közvetíteni a rendezvénnyel? 

A mozgalom üzenete az, hogy ma Magyarországon nem jó nőnek lenni és az MSZP kormányra kerülése esetén változtatni fog ezen. Mosolygós, női és emberi mivoltában magát elégedettnek érző embereket akarunk az országban.”

 

Kiket várnak a rendezvényre?

A rendezvényre kortól és nemtől függetlenül mindenkit várunk aki  kormányváltást szeretne, aki hisz abban, hogy a nőknek szabadon kell dönteniük arról, hogyan akarják kiteljesíteni az életüket, ne kelljen választani az anyaság és a munka között.”

 

Milyen hivatalos személyek vesznek részt a meneten?

„A résztvevők: dr. Szabóné Müller Tímea országgyűlési képviselőjelölt, Krállné Malecz Julianna, az MSZP Nőtagozatának Pest megyei elnöke, jómagam mint európai parlamenti képviselőjelölt és Bartha Károlyné, az MSZP Nőtagozatának budaörsi vezetője.”

 

Kiknek és miért ajánlanák, hogy Önökkel tartsanak?

Azoknak ajánljuk, hogy tartsanak velünk, akik hisznek abban, hogy közösen képesek vagyunk  kiállni magunkért és a társadalomért, és együtt el tudjuk érni a kormányváltást.

 

Ez az első alkalom, hogy ilyen menetet tartanak?

2014. január 17 -én  indult  Budapesten a vörös sálas mozgalom, azóta  közel 50 településen vonultak fel. A helyszín és a résztvevők változnak, de a cél ugyanaz, a kormányváltás fontosságára felhívni a figyelmet és ezáltal egy élhetőbb, európai Magyarországot megteremteni. Olyan kormányt választani, amely újraépíti a magyar demokráciát.”

 

 Mi a menet útvonala?

A menet a JMMK-tól a Kisfaludy utcáig halad, majd a főút másik oldalán vissza.”

 

 

 

 

facebook:

0 Komment

Válasz küldése

Be kell jelentkeznie, a komment írásához.