Árvíz – Győrújfalunál megcsúszott a föld a gát egy részén

Az MTI helyszínről származó értesülései szerint helikopterrel is hordanak földet arra a gátszakaszra, amelyik megcsúszott a kora esti órákban Győrújfalunál.

 

 

Siklósi Gabriella, az Országos Vízügyi Főigazgatóság szóvivője csütörtök este azt közölte az MTI megkeresésére: megcsúszott a föld a gátfal egyik részén Győrújfalunál, de ez nem okoz semmilyen problémát.

Tájékoztatása szerint a gát tetején egy teherautó borította le éppen a homokzsákokat, amikor a gát földje egy kicsit “lecsúszott”, szavai szerint ezt megsúvadásnak hívják.

Hozzátette: a történtek nem okoznak semmilyen problémát a védekezésben, a víz nem tört át, és már dolgoznak a gátrész helyreállításán, az érintett rész tömörítésén.

A Magyar Honvédség Facebook-oldalán korábban az jelent meg, hogy Győrújfalu térségében az egyik gátnál elmozdult a gátat védő fóliázás. Azt írták: mivel az óránként 10 centiméterrel emelkedő víz a területet már beborította, könnyűbúvárcsoportot riasztottak a megcsúszott fólia homokzsákokkal való rögzítésére.

facebook:

0 Komment

Válasz küldése

Be kell jelentkeznie, a komment írásához.