Fidesz: a magyar emberek teljesítményét minősíti le Bajnai

A Fidesz szerint Bajnai Gordon a magyar emberek véleményét vitatja el, amikor az Együtt 2014-Párbeszéd Magyarországért választási szövetség vezetőjeként arról beszél, hogy Magyarország csak átmenetileg kerül ki a túlzottdeficit-eljárás alól.

 

 

A kormánypárt szóvivője, Zsigó Róbert az MTI-hez kedd este eljuttatott közleményében a volt kormányfő Szombathelyen tett nyilatkozatára reagált, amelyben Bajnai Gordon azt mondta, hogy a túlzottdeficit-eljárásból történő kikerülés mögött nincs gazdasági teljesítmény, igazi fellendülés.

Bajnai Gordon ahelyett, hogy a magyar emberek mellé állna, elvitatja kemény munkájuk teljesítményét – fogalmaz Zsigó Róbert, kiemelve: az ország jelenlegi eredményeit a magyar emberek mindenféle külső segítség nélkül érték el.

A szóvivő szerint Magyarország egyre több területen teljesít egyre jobban, “miközben még mindig a Gyurcsány-Bajnai-kormány szélsőséges gazdaságpolitikájának romjait takarítja el és fizeti kamatostul az általuk felhalmozott államadósságot”.

Zsigó Róbert hangsúlyozza, túlzottdeficit-eljárás is azért van érvényben kilenc éve Magyarország ellen, mert a “Gyurcsány-Bajnai-kormány tönkretette az országot, túlköltekezett, eladósodott, felelőtlenül gazdálkodott”.

“Bajnai Gordon ezért jobban teszi, ha leszáll a magas lóról, amikor a túlzottdeficit-eljárásól bölcselkedik” – vélekedik a politikus.

Magyarország az új gazdaságpolitikának köszönhetően a 2010-es kormányváltás óta tartós eredményeket könyvelhet: a három éve alacsony államháztartási hiány és a növekvő nemzeti vagyon igazolja, hogy ma az ország vezetése felelősen bánik a közpénzekkel – írta Zsigó Róbert.

A szóvivő szerint összességében elmondható, Magyarország kilépett a gazdasági recesszióból, a kormányváltás óta folyamatosan nő a foglalkoztatás, negyven éve nem volt ilyen az alacsony az infláció, nőttek a nettó fizetések és a nyugdíjak, radikálisan csökkentek a munkavállalók és a munkaadók terhei, és tavaly rekordmennyiségű befektetés érkezett az országba.

facebook:

0 Komment

Válasz küldése

Be kell jelentkeznie, a komment írásához.