Bajnai szerint csak átmeneti a fellendülés

Az Együtt 2014-Párbeszéd Magyarországért választási szövetség vezetője szerint tartani lehet attól, hogy Magyarország csak átmenetileg kerül ki a túlzottdeficit-eljárás alól, szerinte ugyanis nincs az eredmény mögött gazdasági teljesítmény, igazi fellendülés.

 

 

Bajnai Gordon erről kedden Szombathely főterén, sajtótájékoztatón beszélt. Közölte, örül annak, hogy az Európai Unió megszünteti az eljárást, de szerinte el kell gondolkodni azon, erre miért csak most és miért ilyen nagy árat fizetve kerülhet sor.

Megfogalmazása szerint 2010-ben négy százalék körüli hiánnyal vette át az országot az akkori kormány, és ha sikerült volna megtartani azt a növekedést, ami akkor beindult, akkor már régen kikerülhetett volna Magyarország ebből az eljárásból, nem kellett volna újabb és újabb súlyos megszorításokat tenni.

Ez a kormány súlyos árat kért mindenkitől, az egykulcsos adó bevezetésével a legjobban kereső 12 százaléknak adott többet úgy, hogy közben az emberek 88 százalékától pedig elvett – mondta.

A volt kormányfő hozzátette: ma a minimálbér egy hónapnyi jövedelemmel ér kevesebbet mint 2010-ben, és elvették 3 millió ember magánnyugdíj-pénztári megtakarítását, az ő nyugdíjuk várhatóan másfél hónappal fog kevesebbet érni.

Súlyos árat fizet Magyarország a munkanélküliséggel, drágult a munkaerő költsége, emiatt tízezrek az utcára kerültek vagy a normális foglalkoztatás helyett közpénzből finanszírozott közmunkát végeznek – mondta.

Bajnai Gordon kijelentette: nem lesz tartós az eredmény azért sem, mert Fidesz osztogatásra, választási költségvetésre készül, ezért szeretné “lerúgni magáról a brüsszeli felügyeletet”.

Miközben a gazdasági kilátások súlyosak, egy szűk elit minden meg akar szerezni – mondta, hozzátéve: ne rendezkedjenek be, minden ügyet, amelynek során valaki tisztességtelenül, ügyeskedéssel jutott például trafikhoz vagy földtulajdonhoz, gyorsított bírósági eljárással fognak kivizsgáltatni, ha kormányra kerül a választási szövetség.

Bajnai Gordont szombathelyi látogatásának mindkét helyszínén demonstrálók fogadták.

Sajtótájékoztatója alatt néhányan táblákat tartottak a kezükben, “Maffiabaloldal Európa szégyene!”, “Bajnai a tolvajok fejedelme”, “Gyilkos a humorod” felirattal.

facebook:

0 Komment

Válasz küldése

Be kell jelentkeznie, a komment írásához.