Képviselő-testületi ülés: nyílik a budaörsi pénzeszsák!

(Budaörs – 2013. április 10., Budaörsi Infó) Budaörs Város Önkormányzatának Polgármesteri Hivatalában 2013. április 10-én képviselő-testületi ülést tartottak, melynek nyílt szakaszában a fontosabb napirendi pontok mellett a különböző támogatási igények kerültek tárgyalásra. Az ülésen megbeszélt pontok körül kialakuló viták többször megakasztották a megbeszélés menetét. Érdekfeszítő és vehemens szócsatáknak egyaránt lehettünk szem- és fültanúi.

 

 

 

Wittinghoff Tamás polgármester a képviselő-testületi ülés megnyitása előtt megjegyezte, hogy “már annyi kamera van, hogy nem látom a képviselőket; tekintsük úgy, hogy exponenciálisan nő az érdeklődés az önkormányzat munkája iránt.”

Budaörs város polgármestere először ismertette a sürgősségi indítványokat, valamint a képviselői sürgősségi előterjesztéseket. A 2013. április 10-ei képviselő-testületi ülés pontos napirendi pontjait olvasóink megtalálják a budaors.hu oldalon.

A napirendről két tételt vett le a képviselő-testület: egyrészt a Kamaraerdei Részönkormányzat vezetőjének megválasztását (jelölt hiányában), valamint a Budaörsi Városfejlesztő üzleti tervének tárgyalását.

A zárt ülésen tárgyalandó napirendi pontok ismertetése után a 2013. április 10-én megtartott budaörsi képviselő-testületi ülésen túlnyomó részben a támogatandó ügyekről, egyesületekről, szervezetekről tárgyaltak a helyi politikusok. Az ülés nyílt szakaszában 46 napirendi pont került tárgyalásra; szavaztak – többek között – a budaörsi képviselők a (14. napirend) Mindszenty József Katolikus Általános Iskola támogatási kéréséről, amelyet a fűtéskorszerűsítéshez és a melegvíz-ellátáshoz kértek; a (21. napirend) Mindszenty József Római Katolikus Általános Iskola kérelme a városi alsós tanulmányi verseny megrendezéséhez szükséges költségek biztosításáról; (27. napirend) pályázati önrész biztosításáról a 2013. évi érdekeltségnövelő pályázatra; (28. napirend) a Budaörsi Szabadidő és Versenysport Egyesület támogatási kérelméről – Chan Wu Magyar Bajnokság és Kínai Kulturális Napok támogatásáról; (29. napirend) póttámogatási kérelmekről (Televízió, Budaörsi Napló); (30. napirend) A görkorcsolya és jégpálya támogatásáról (2013. évre); (31. napirend) a Budaörs Rádió I. féléves támogatásának folyósításáról; (33. napirend) javaslat a Budaörs Kistérsége Mentéséért Alapítvány támogatásáról; (37. napirend) céltartalék felszabadítása – nagy értékű tárgyi eszköz, bridzsasztal és sakk támogatási kérelemről; (39. napirend) az Óvárosi Egyesület támogatásáról; (40, napirend) a Lyra Dalkör töblettámogatásáról; (42. napirend) a TAO támogatással összefüggő fejlesztési elképzelésekről; valamint (43. napirend) a Hermann Ottó Általános Iskola fedett-nyitott kerti tanterem megvalósításáról.

Wittinghoff Tamás polgármester a két képviselő-testületi ülés között eltelt időszakról rövid tájékoztatót tartott, melyben elmondta, hogy “az előző ülés február 27-én volt, azóta volt egy rendkívüli ülésünk is; ezt követően március 3-án (vasárnap) került sor az asztalitenisz magyar bajnokságra, ahol komoly éremesővel gazdagodtunk. Szerettünk volna egy kicsit több aranyat is, de egyáltalán nem lehetünk telhetetlenek. Igazán jó eredményeket értek el a női asztaliteniszezőink, meg a fiúk is; úgyhogy az asztalitenisz szakosztály összességében nagyon jó napot zárt. Ha már itt tartunk, szeretném jelezni, hogy ezt követően a BL-döntőben is helyt állt a női asztalitenisz csapata; és ha egy kicsit jobban elhiszik, hogy van lehetőség, akkor az eddigi, minden idők legjobb eredményét talán még fényesebbre lehetett volna csiszolni. De ezzel együtt az ezüstérem ebben a rangos európai mezőnyben egyáltalán nem csillog annyira halványan, hogy ne lehetnénk büszkék.  Itt szeretném jelezni, hogy most pénteken lesz a Szuper Liga döntőjének az első mérkőzése a sportcsarnokban.” (Budaörs Városi Uszoda Sportcsarnok és Strand – a szerk.)

A február 27-ei képviselő-testületi ülés óta eltelt időszak eseményei közül kiemelte még Wittinghoff Tamás polgármester a március 5-én megrendezésre került Macskássy Izolda-kiállítást, a március 7-én tartott rendkívüli testületi ülést, a nőnapot, a helyi baptista gyülekezet tízéves fennállásának ünnepét, valamint a március 22-én megnyílt bringás piacot is. Ismertetőjében részletes helyzetjelentést prezentált a március 15-e éjjelén történt eseményekről is:  “Ugye március 15-e több szempontból is emlékezetes dátum, úgy általában a nemzeti ünnepünk alapján, amit most idén nem a szokott helyen (a Kossuth-szobornál) tartottunk, hanem a művelődési házban (Jókai Mór Művelődési Központ – a szerk.). Mi reggel, a körülményeket felmérve úgy döntöttünk, hogy nem lehet szabad téren megtartani az ünnepségeket, ezért a művelődési házban tartottuk. De ide tartozik az is, és itt szeretném megköszönni mind a rendőrségnek, mind a katasztrófavédelemnek, illetve a vöröskeresztnek és a sok-sok önkéntesnek, hogy emberfeletti munkával próbáltak úrrá lenni azon, amin mások annyira nem tudtak úrrá lenni. Azt szeretném itt is elmondani – mert ezzel kapcsolatban sok vitát olvastam, aminek voltak kevésbé ízléses és kevésbé az ügyhöz méltó részletei is –, hogy a mi legnagyobb problémánkat az okozta, hogy sajnos az volt látható, hogy a kamionstopot nem rendelték el időben, és ezért kellett iszonyú erőfeszítéseket tenni annak érdekében, hogy azok, akik csapdába kerültek az általunk kezelt vagy ismert szakaszokon, azoknak elhelyezést tudjunk biztosítani. De akikkel kapcsolatban ilyen probléma felmerült, ott ezt meg is tudtuk oldani; és minden köszönet megilleti az önkénteseket és a budaörsieket, akiknek ez hivatalból is feladatuk volt, és helyt álltak ebben a tekintetben. Szóval azok a magánszemélyek, akik látták, hogy ez a probléma fölmerült, tényleg hihetetlen mennyiségben és önzetlenségben segítették és támogatták azokat, akik bajba jutottak. Egyébként az 1-es iskolában (1. Számú Általános Iskola – a szerk.) igyekeztünk a problémát kezelni.” (Olvasóink oldalunkon megtalálják szerkesztőségünk tudósítását a március 15-e éjjelén történt emberi összefogásról.)

 

 

Chan Wu igen, de a Budaörsi Napló nem kapott támogatást a várostól

Az alaposan előkészített napirendi pontokon a képviselő-testületi tárgyalás kisebb zökkenőkkel süvített végig egészen addig, amíg bent nem rekedtek a budaörsi városatyák egy tárgyalási dugóban, melyhez kátyúként több napirendi pont is szolgált. Az első, apróbb “kátyúból” a képviselők még kitolták a hivatal szekerét, de a második már komoly, mintegy félórás fennakadást okozott.

A 28. napirendi pontban a Budaörsi Szabadidő és Versenysport Egyesület kérelmét tárgyalta a testület, melyben a Chan Wu Magyar Bajnokság és Kínai kulturális Napok támogatásáról döntöttek pozitívan. A szavazást megelőzően több képviselő is szót kért. Laczik Zoltán (MSZP) képviselő részletezte, hogy: “Kínában nagyon sok küzdősport létezik, csak egy tartományban is megszámlálhatatlan szinte… A kínai kultúra egy négyezer éves kultúra és, ha már valaki kínai kulturális napokat rendez, úgy érzem, hogy ezt megfelelő szakismerettel és a kínai kultúrában való elmélyülés alapján kellene megrendezni. Nem vagyok benne biztos, hogy ezt ilyen formában biztosítani tudnák; azt a fajta elmélyültséget, amit véleményem szerint  egy ilyen rendezvényen szükséges volna. Tartózkodni fogok, mert nem érzem a létjogosultságát.

Filkey Péter (Fidesz) vette át a szót: “felhívom a figyelmet arra, hogy lassan el kellene kezdeni felülvizsgálni a sportról alkotott, a sportágakról alkotott véleményünket, hiszen megjelennek Magyarországon is olyan sportágak, illetve jelen vannak hosszú évek óta, amiket mi igazából nem nagyon ismerünk. De ezek egyébként tömegsportokká kezdenek válni, tehát, ha Budaörsön működik egy ilyen egyesület, amely évek óta működik és országos rendezvényeket szervez – tavaly is szervezett nagy sikerrel, és itt voltak a kínaiak –; én azt gondolom, hogy egy ilyen kezdeményezést támogassunk. Az pedig, hogy mennyiben tudjuk támogatni, az egy külön kérdés.”

Wittinghoff Tamás  polgármester így reagált a fentiekre: “a problémám ott van, hogy lesz még itt egy olyan napirendi pont, ahol az önkormányzat bridzsasztalokat, meg sakktáblákat fog vásárolni; amire én poénból mondtam, hogy nekem is van egy hobbim, akkor alakítok rá gyorsan egy egyesületet, és ha benyújtok rá támogatást, akkor már én kinéztem néhány nagyon szép órát, bizonyára azt is meg tudom indokolni, hogy milyen fontos lenne, hogy a budaörsi fiataloknak megmutathassam, mert olyan egyedi különlegességek, melyekhez nagyon nehezen lehet hozzáférni másutt… tehát nem arról van szó, hogy baj az, hogy van egy ilyen rendezvény; csak én azt nem értem, hogy lassan Magyarországon már bárhol bármit megrendeznek, az Budaörsön lesz, és az összes bajnokság Budaörsön lesz, és mindent mi fogunk finanszírozni a testépítőktől kezdve a Chan Wu-n keresztül, nem tudom én meddig. Elkezdek azon gondolkodni, hogy ki milyen áldozatot hoz azok közül, akik ebben érintettek.”

A “Chan Wu”-t érintő vitát követően a képviselő-testület megszavazta  az egyesület által kért támogatást. Ekkor jött csak a feketeleves. A 29. “napirendi kátyú”, a póttámogatási kérelmek közül a Budaörsi Napló támogatását 7 igen és 8 tartózkodó szavazattal elvetette a képviselő-testület. A Budaörsi Napló néhány százezer forinttal kevesebb támogatást kért volna, mint a Chan Wu Magyar Bajnokság és Kínai Kulturális Napok támogatására kért összeg, de nem kapott pénzt a budaörsi sajtóorgánum. Ugyanazon napirendi ponton belül a Budaörsi Városi Televízió támogatására 9,5 millió forintot szavaztak meg a képviselők.

Wittinghoff Tamás a Budaörsi Naplót érintő napirenddel kapcsolatban felhívta a képviselők figyelmét arra, hogy “5 milliót így kifizetünk egy teljesen ismeretlen valamire, a legrégebbi budaörsi tájékoztatónak meg évek óta “coki” (coki = takarodj, eredj innen – a szerk.). Én ezt a belátást szeretném mindenkitől kérni – már csak azért is, hogy saját arcával is szembesülni tudjon, amikor megkérdezi majd valaki, hogy tényleg, a kínaiak, meg Chan Wu, az igen, de a helyi napló nem…”

A televízió támogatását 15 igennel, azaz egyhangúan szavazta meg a képviselő-testület; a napló 4,5 millió forintos támogatási igényét 7 igennel és 8 tartózkodással a képviselő-testület nem támogatta.

A 31. napirendi pontnál (a Budaörs Rádió I. féléves támogatásának folyósítása – 13 millió forint) Wittinghoff Tamás polgármester a következőket mondta: “Én ezt most meg fogom szavazni, de tényleg botrányosnak tartom a naplóval összefüggésben, hogy azért, mert a napló Budaörsön egy viszonylag kritikus hangvételű dolog, ott nem szavazzuk meg, a rádiónál meg annak az összegnek a három-négyszerese a félévi történet, amit meg simán megszavazunk. Szóval ez nem megy, és egyébként az országos tendenciákkal persze egybevág, ha ezt jól megnézzük. Van olyan ellenzéki rádió, amely négy megnyert per után már végre március 15-én megkapta a frekvenciát, hogy ne legyen nagy botrány, persze pénzért, szemben a kormánypárti médiumokkal, amelyek ingyen kapják a frekvenciát. Szóval nem kellene ezt Budaörsön is leképezni. A rádiónak a támogatásával egyetértek, csak az azonos mércét kérném mindenkitől.”

 

 

Képviselő-testületi közelharc: Sánta Áron vs. Wittinghoff Tamás

A dinamikus budaörsi képviselő-testület továbblendülve a kritikus napirendi ponton egy újabb akadályba ütközött a 33. napirendi pont tárgyalásakor. A képviselőknek ekkor a Budaörs Kistérsége Mentéséért Alapítvány támogatásáról kellett döntenie. A szavazást heves, hosszasan elhúzódó vita előzte meg. Az alapítvány 350 ezer forintos támogatási igényét arra vonatkozóan nyújtotta be Budaörs város képviselő-testületéhez, hogy hozzájárulást kérjen a mentőversenyen történő részvételéhez. Lássuk, miként őrizték a városatyák Budaörs pénzeszsákját!

Elsőként Kálóczi Imre (Fidesz-KDNP) húzta összébb a zsák száját: “Akkor, amikor minden médiumból lejön, hogy nyári gumival mennek a mentők, mert télire nincsen pénz. Alig tudnak tankolni, nincsen megfelelő eszközmennyiség. Én bevallom őszintén, ezt a pénzt szívesebben odaadnám bármilyen tárgyi eszközfejlesztésre, mint arra, hogy egy mentős eseményre elmennek a mentősök. Ez az én véleményem. Nem értek ezzel egyet.”

Kálóczi Imrétől Wittinghoff Tamás polgármester vette át a szót: “Most vitatkozni fogunk, bár általában egyet szoktunk érteni.  Ugye az Országos Mentőszolgálat és általában a mentés nem önkormányzati feladat. Ezek a fiúk viszont, akik itt dolgoznak, ezeken a versenyeken felkészülnek és gyakorolnak. Olyan esetekre gyakorolnak, amikor mondjuk a mi hozzátartozóinkat is esetleg menteni kell, hogy ott hatékonyabbak legyenek. Ettől függetlenül most lehet, hogy adtál nekik ötletet és az OMSZ helyett majd mi fogjuk venni a nyári és a téli gumit is. Az önkormányzat nem kis támogatást adott, amikor fölépítette a mentőállomást, ami szintén nem a mi kötelezettségünk lett volna. Nem tudnak részt venni ezen a versenyen, ha mi ezt a támogatást nem adjuk meg nekik, és nem fognak máshonnan forrást kapni rá. Szerintem van olyan fontos érték, és akkor már nem mondom a hasonlatokat, mert már annyit mondtam, hogy én is szégyellem magam miatta…”

Szabó Károly fideszes képviselő következett: “javasolnám, hogy az alapítvány ismét pályázzon a civil szervezetek pályázatán. Én nem javaslom ennek a támogatási kérelemnek a támogatását.”

Dr. Ritter Gergely (Budaörs Fejlődéséért Egyesület) így reagált az elhangzottakra: “hogyha 350 ezer forintot szánunk az Országos Mentőszolgálat fejlesztésére, akkor szerintem nyugodtan lehetne az 5,6 millió forintot, amit a Fogarasi-Czuczor “sumér-suttyó-szittya” micsodára adtunk ki, az 5 milliót a bodybuildereknek, akkor a másik 5 milliót, amit most adtunk oda ezeknek a nem tudom én kiknek, akkor ezekből az összegekből szépen lehetne néhány mentőautóval fölszerelni a szervezetet.”

Wittinghoff Tamás felszólalása következett: “én nem szeretnék ilyen szigorúan fogalmazni. Nem mondhatom, hogy bármi kritikám is lenne azzal kapcsolatban, amit Gergely (dr. Ritter Gergely – a szerk.) mondott, de én mégsem mondhatok ilyeneket. Egészen döbbenetes gyerekek, ami most itt történik, és tényleg azt mondom, hogy “csungfu-kungfu-pingfu, mittudomén” mi a túróra 5-6 milliók röpködnek, mint a huzat, és akkor 350 ezer forintot, hogy részt tudjanak venni azok a mentők, akik ebben a térségben ezt a szolgáltatást ellátják, ezen elkezdünk ilyen szinten szórakozni, ez szerintem vérlázító. Olyan szinten vérlázító, hogy én el is kezdek ezzel kapcsolatban lázítani. Ne haragudjatok, nagyon szigorúan fogok fogalmazni: a pofátlanság teteje!

A pofátlanság teteje, hogy tényleg mindenféle alá nem támasztható hülyeségre tízmilliók szállnak el, és akkor azok, akik az egészségügyi szolgáltatásban röhejes pénzekért állnak helyt nap mint nap, akiktől elvárjuk azt egyébként, hogy ha katasztrófahelyzet van, akkor a hülye intézkedéseket meg nem hozó hülyék helyett eljárjanak, azoknak 350 ezer forinton szórakozunk. Szégyellje magát mindenki, aki ebben a dologban ilyen szinten nyilatkozott meg! Hozzáteszem, ha ezt nem fogja megszavazni ma a képviselő-testület, akkor a továbbiakban egyetlen támogatási kérdésről sem fogok pozitívan dönteni, mert egyszerűen bojkottot fogok bejelenteni saját magamnak a támogatási összegeket illetően.”

Török István fideszes alpolgármester erre reagálva elmondta, hogy “én jó szokásom szerint megpróbálok nem lázítani, nem bojkottot hirdetni. Szeretném leszögezni, hogy egyrészt az összeg nagyságrendje, másrészt a célja miatt is megszavazom és támogatom, illetve erre kérem a képviselőtársaimat is.”

A napirendi kátyúk okozta igazi kommunikációs tömegkarambol azonban akkor következett be, mikor Sánta Áron (Fidesz) képviselő vette át a szót, és felszólalásában a következőket mondta: “Saját városfejlesztői tanácsnoki keretem terhére javaslom támogatni ezt a rendezvényt. Nem várta meg polgármester úr sem a szavazást, sem azt, hogy ennek mi az eredménye.

Én arra kérem a polgármester urat, hogy két ember hozzászólása alapján ne vegye magának a bátorságot, hogy ilyen hangnemben részesíti a képviselő-testületet, a frakciókat. Attól függetlenül, hogy nem is látja, hogy egyáltalán támogatásra érdemesre tartja-e képviselő-testület a döntést.

Wittinghoff Tamás, Budaörs polgármestere így válaszolt Sánta Áronnak: “Kedves Áron! Azért szerintem te túl fiatal vagy ahhoz, hogy nekem megmondjad, hogy mihez vegyem a bátorságot. Bár az önérzeted és a modorod az tényleg adott nekem már okot arra, hogy tudjam, ezt megengeded magadnak. Szerintem ez pimaszság volt, amit megengedtél magadnak, és én ezt visszautasítom. Ha ti annyira heterogének lennétek egyébként, hogy minden kérdésben a hozzászólásaitok különböző irányba mutatnának, akkor még akár meg is fontolhatnám, amit mondtál. A probléma csak ott van, hogy ketten hozzászóltatok, és abból a két hozzászólásból nem csak én, hanem Ritter doktor úr és Bíró Gyula is azt a következtetést vontuk le – mert mi mindannyian hülyék vagyunk, tudod, csak te vagy olyan okos és intelligens, hogy mindent rögtön átlátsz –, hogy a ti döntésetek az, hogy nem kívántok 350 ezer forintot odaadni. Nem mi kezdeményeztünk ebben az ügyben vitát, én föl akartam tenni szavazásra, és egyszer csak megjelent a monitoron egy csomó név, és elkezdett elhangzani az, hogy miért ne adjuk 350 ezer forintot… és megdöbbentünk. Ha te nem engeded azt meg persze, hogy én megdöbbenjek egy ilyenen, és kioktatsz, azt én természetesen jó néven veszem. Én azt gondolom, hogy neked még van bőven mit tanulni ahhoz, hogy hogyan kell viselkedni, mielőtt engem kioktatnál.”

Wittinghoff Tamás polgármester felszólalása után Császárné Kollár Tímea kapta meg a szót, így ő is bekapcsolódott a képviselő-testületi “balesetbe”. A jobbikos képviselő asszony, mint szociális tanácsnok, szintén fölajánlotta a már sokszor emlegetett “aprócska” összeget, mert mint mondta: “zárjuk le ezt a vitát egyszer és mindenkorra, mert ez méltatlan a mentősökhöz.”

Sánta Áron újbóli felszólalásában egy kicsit több higgadtságot kért a polgármester úrtól, “továbbiakban is, minden egyes alkalommal vissza fogom utasítani, minden pillanatban azt, amikor…” majd hozzátett volna mondandójához még néhány gondolatot, de Budaörs polgármestere megvonta tőle a szót: “Tisztelt Képviselő Úr! Én ugyan nem vagyok Kövér László, de a mi SZMSZ-ünk tartalmazza azt, hogy az ülés vezetésével kapcsolatosan nem kritizálunk. Én azt gondolom, hogy te megtetted, megengedted magadnak, én válaszoltam. Ha nem fejezed be, akkor el fogom venni a szót. Légy szíves a tárgyról beszélj és hagyd abba ezt a stílust! Hogyha az ülésvezetést fogod bírálni és velem fogsz foglalkozni, akkor ezt megteheted, de nem megyek utánad a kocsmába.” Sánta Áron csípősen reagált Wittinghoff Tamás szavaira: “Megtette már azt párszor polgármester úr.” Erre Wittinghoff Tamás azzal zárta le a vitát, hogy: “Nem járok kocsmába.”

 

 

“Panem et circenses!”

Ebből a kommunikációs tömegkarambolból nehezen mentette ki magát a képviselő-testület. Sánta Áron és Wittinghoff Tamás szóbeli csatája végül valóban méltatlan vitához vezetett.

A helyi képviselők közül sokan nemcsak politikai, hanem színpadi talentummal is áldva vannak, különös érzékletességgel és vehemenciával képesek ábrázolni és megélni drámai szituációkat. Külső szemek számára egyetlen dolog jelenthet nehézséget, hogy a manír mögött meglássák a valódi tárgyalási szándékokat.

A városlakók egyben biztosak lehetnek, hogy egyetlen pénzeszsák sem feneketlen; így fennállhat annak a veszélye, hogy Budaörsöt nem emlegethetik már sokáig Magyarország leggazdagabb városaként.

Sok egyéb napirendi pontról döntöttek képviselőink a mai ülésen; a döntéshozatalok mellett egy további, régi politikai küldetést is teljesítettek, a “panem et circenses”-t: kenyeret (pénzt) osztottak, de a cirkuszból több jutott.

 

(Budaörsi Infó, Porcsin Lívia)

 

facebook:

4 hozzászólás

  1. […] Az április 10-ei képviselő-testületi ülésen– amelyről részletes beszámolót is készített szerkesztőségünk, különös gondot fordítva a vita részletes bemutatására –, a mentősök ügyével kapcsolatban méltatlan szópárbajok sokasága tarkította a testületi tárgyalást, melynek egyik főszereplője Sánta Áron volt. Az esettel kapcsolatban megkérdeztük tőle, hogy valóban ilyen tüzes lelkületű-e, vagy mitől pöccent be ennyire. “Az a helyzet, hogy tényleg évek óta azzal kell szembesülnünk, hogy polgármester úr sokszor hajlamos arra, hogy általánosítson és olyan következtetéseket vonjon le, ami egyébként abszolút nem igaz. Ez is egy ilyen helyzet volt, nekem rengeteg ismerősöm és barátom van a mentőszolgálatnál. A KDNP helyi szervezete évek óta támogatja a helyi mentőszolgálatot akciókkal, karácsonyi ajándékokkal, adományokkal, hiszen tudjuk, hogy milyen nehéz körülmények között kell még Budaörsön is dolgozniuk annak ellenére, hogy egy szép mentőállomás van a rendelkezésükre bocsátva. Az alapján, hogy egy vagy két képviselő mit mond a képviselő-testületi ülésen, ráadásul nem is kimondva, hogy most itten nem támogatunk valamit, olyan hangnemben és hangvételben utasítgatni, meg minősíteni a képviselőket, ahogy azt polgármester úr tette, és kvázi lesommázni az eredményt anélkül, hogy látta volna, hogy mi a szavazás eredménye, én azt gondolom, hogy ezt eddig is, és ezután is mindig vissza fogjuk és én személy szerint is utasítani. Én azt gondolom, hogy polgármester úrral mi évek óta próbálunk jó konszenzusban és jó együttműködésben dolgozni, csak azt nem szeretem és szeretjük, amikor egy mentőszolgálat körüli támogatási kérdés saját politikai célja érdekében próbál kiforgatni és felhasználni. Hogy mennyire pöccentem be, vagy nem pöccentem be, a bepöccenés jelensége talán annak a ténynek szól, hogy tényleg rengeteg jó ismerős és jó barát dolgozik a mentőszolgálatnál, és ez alapján, amikor eleve föl sem merült  bennem meg jó pár képviselő-társamban sem, hogy ezt ne támogassuk, akkor nem gondolom, hogy ezt a hozzáállást kéne kapnunk.” […]

  2. […] Az április 10-ei képviselő-testületi ülésen – amelyről részletes beszámolót is készített szerkesztőségünk, különös gondot fordítva a vita részletes bemutatására –, a mentősök ügyével kapcsolatban méltatlan szópárbajok sokasága tarkította a testületi tárgyalást, melynek egyik főszereplője Sánta Áron volt. Az esettel kapcsolatban megkérdeztük tőle, hogy valóban ilyen tüzes lelkületű-e, vagy mitől pöccent be ennyire. “Az a helyzet, hogy tényleg évek óta azzal kell szembesülnünk, hogy polgármester úr sokszor hajlamos arra, hogy általánosítson és olyan következtetéseket vonjon le, ami egyébként abszolút nem igaz. Ez is egy ilyen helyzet volt, nekem rengeteg ismerősöm és barátom van a mentőszolgálatnál. A KDNP helyi szervezete évek óta támogatja a helyi mentőszolgálatot akciókkal, karácsonyi ajándékokkal, adományokkal, hiszen tudjuk, hogy milyen nehéz körülmények között kell még Budaörsön is dolgozniuk annak ellenére, hogy egy szép mentőállomás van a rendelkezésükre bocsátva. Az alapján, hogy egy vagy két képviselő mit mond a képviselő-testületi ülésen, ráadásul nem is kimondva, hogy most itten nem támogatunk valamit, olyan hangnemben és hangvételben utasítgatni, meg minősíteni a képviselőket, ahogy azt polgármester úr tette, és kvázi lesommázni az eredményt anélkül, hogy látta volna, hogy mi a szavazás eredménye, én azt gondolom, hogy ezt eddig is, és ezután is mindig vissza fogjuk és én személy szerint is utasítani. Én azt gondolom, hogy polgármester úrral mi évek óta próbálunk jó konszenzusban és jó együttműködésben dolgozni, csak azt nem szeretem és szeretjük, amikor egy mentőszolgálat körüli támogatási kérdés saját politikai célja érdekében próbál kiforgatni és felhasználni. Hogy mennyire pöccentem be, vagy nem pöccentem be, a bepöccenés jelensége talán annak a ténynek szól, hogy tényleg rengeteg jó ismerős és jó barát dolgozik a mentőszolgálatnál, és ez alapján, amikor eleve föl sem merült  bennem meg jó pár képviselő-társamban sem, hogy ezt ne támogassuk, akkor nem gondolom, hogy ezt a hozzáállást kéne kapnunk.” […]

  3. […] április 10-ei képviselő-testületi ülésen – amelyről részletes beszámolót is készített szerkesztőségünk, különös gondot fordítva a …–, a mentősök ügyével kapcsolatban méltatlan szópárbajok sokasága tarkította a testületi […]

  4. […] Wittinghoff Tamás szavazásra tette fel a kérdést, melyet most egyhangú igennel szavaztak meg a képviselők. Itt meg kell jegyeznünk, hogy a korábbi képviselő-testületi ülésen a témában nem voltak ily… […]

Válasz küldése

Be kell jelentkeznie, a komment írásához.