Az MSZP ironizáló közleményben reagált az Európa Tanács által közöltekre

Ironizáló hangvételű közleménnyel reagált az MSZP kedden arra, hogy lezárult a párbeszéd Magyarország és az Európa Tanács (ET) között a médiaszabályozás vitatott kérdéseiről. A szocialisták a fideszes Cser-Palkovics András korábbi közleménye javításának titulált közleményükben úgy fogalmaztak: “az idő igazolta népi köztársaságunk igazát, az imperialista gyűlöletkampány része volt a médiatörvény miatti cirkusz”.

 

Kedden az MTI kérdésére a strasbourgi székhelyű páneurópai szervezet főtitkára azt mondta: a magyar kormány kielégítő választ adott az ET által megfogalmazott aggodalmakra. Thorbjorn Jagland arra a véleményre helyezkedett, hogy “jó irányba” mennek a dolgok, köszönhetően az ET és az Európai Bizottság együttműködésének, Magyarországon pedig olyan médiaszabályozó testület fog létrejönni, amely eltér a kormány eredeti elképzeléseitől.

Az MSZP ezzel kapcsolatos, a nagyobbik kormánypárt nevében kiadott ironizáló közleményében úgy fogalmaz: “hosszas, indokolatlan és aljas politikai támadás után, amelyet az imperialista közvélemény megtévesztésével munkaalapú társadalmunk ellen indítottak az imperialista és reakciós erők, a Magyar Népköztársaság igaza bebizonyosodott: hazánk dicső tollforgatóit megvédő médiatörvény körüli hisztériának semmiféle szakmai alapja nem volt”.

A közlemény aláírójaként Cser-Palkovics Andrást, az Országgyűlés Kulturális és sajtóbizottságának fideszes elnökét tüntették fel, akit a Magyar Népköztársaság agitprop osztályának vezetője, Székesfehérvár Városi Tanács elnöke titulussal illettek a szocialisták.

Az MSZP-s kommüniké utal Neelie Kroes, az Európai Bizottság médiaügyekkel is foglalkozó biztosának korábbi kijelentésére, miszerint továbbra sem elégedett a magyar médiaszabályozással.

facebook:

0 Komment

Válasz küldése

Be kell jelentkeznie, a komment írásához.